RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У США ще двоє політиків підтримали надання озброєння Україні

Сенатор-"демократ" Річард Дурбін і його однопартієць конгресмен Майк Квіглі заявили, що для США настав час надати Україні летальну зброю, щоб захищатися від російсько-сепаратистських сил на Донбасі, підкресливши, що ознак ослаблення тиску на Київ з боку президента РФ Володимира Путіна немає.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Як сказав Дурбін, конфлікт на Донбасі досяг тієї точки, коли вже "треба бути чесними".

"Продовження дій (росіян, – "Апостроф") в Східній Україні, на Донбасі, свідчить про те, що вони не збираються відступати. Ми повинні надати Україні інструменти і озброєння, які вона потребує, щоб захистити свій власний народ", - зазначив сенатор.

Дурбін вказав на небажання адміністрації колишнього президента США Барака Обами надати Україні летальну зброю, побоюючись ескалації конфлікту. Однак тепер, каже сенатор, нам треба "поглянути на реальність".

Річард Дурбін вважає, що визнання Росією паспортів "ДНР" і "ЛНР" свідчить про те, що у Кремля немає планів залишити Україну в найближчому майбутньому.

У свою чергу, Майк Квіглі заявив, що летальна зброю вкрай необхідно, "тому що це вже новий світ, і нові технології, а українці змагаються проти передової сили і таких її дій".

Дурбін і Квіґлі, які відвідали Україну в рамках турне країнами Східної Європи та Балтії, заявили про своє невдоволення позицією президента США Дональда Трампа по Україні. Квіглі назвав позицію Трампа "дещо шизофренічною", додавши, що вона "залежить від того, кого ви слухаєте, і що ви дивитеся".

Як повідомляв "Апостроф", Конгрес США внесли законопроект на підтримку України.