RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Аналітик пояснив, чому Порошенко запропонував карати чиновників за подвійне громадянство

Передумови до прийняття закону про позбавлення українського громадянства осіб з подвійним громадянством з'явилися тоді, коли стали з'являтися факти про подвійне громадянство осіб-чиновників, які почали займати високі державні пости, зокрема, це стосується відстороненого від обов'язків голови ГФС Романа Насірова.

Про це в коментарі "Апострофу" повідомив старший аналітики МЦПД Анатолій Октисюк.

Він назвав це правильним рішенням, оскільки мало в якій країні людина, яка має доступ до державної таємниці, є громадянином іншої держави.

"Але в суспільстві може з'явитися резонанс і нерозуміння, тому що раніше урядові посади отримували люди з подвійним громадянством - Айварас, Яресько. Чого ж раніше не приймали такий закон, а закривали очі і призначали на урядові посади таких людей?", - сказав Октисюк.

"Це також несе значні репутаційні втрати, через те, що якщо назначали таких людей, то без згоди президента це не відбувалося. Без спецперевірок проводилося, а значить це вирок для служби безпеки. Адже отримати державну посаду відповідно до процедури дуже важко.", - зазначив він.

"А ця ситуація з чиновниками з двома громадянствами – це демонструє квотність, політичну корупцію. Порошенко зрозумів, що це зачіпає його інтереси та імідж. Аби ще цей закон потім виконувався", - підсумував експерт.

Як повідомляв "Апостроф", нардеп Андрій Журжій опублікував доказ наявності британського громадянства у Насірова.