RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Києві скандальній хресній ході готують "теплий" прийом

У мережі з'явилися заклики не допустити хресної ходи православної церкви Московського патріархату в Києві, який заплановано на 27-28 липня.

Хресна хода повинен стати продовженням скандальної ходи в Харкові, в ході якої учасники несли георгіївські стрічки і портрети російського царя.

"Це - не релігія! Це - політика!!! Як киянин я виступаю категорично проти цієї ходи вулицями мого рідного міста! Як громадянин, радив би цим ходакам повернутися і дружно йти на Москву, агітуючи Путіна припинити вбивати наших громадян, геть забрати своїх найманців і бурятів і забратися геть з Криму!", - пише в Facebook заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

"Мешканці Києва проти проведення хресного ходу, організованого МПЦ і Олександром Вілкулом 27-28 липня на вулицях Києва. І звертаються до органів правопорядку, міського голови Києва та КМДА з вимогою заборонити захід з метою уникнення провокацій, сутичок, збройних конфліктів на грунті розбіжності в релігійних і політичних поглядах. Проведення масових заходів у столиці України - хода налічує понад 10 тисяч осіб - організованих Московським патріархатом під час військового конфлікту з Росією не допустимо", - пише у Facebook активістка Леся Борсик.

Як повідомляв "Апостроф", в УПЦ МП заявили, що багато священнослужителів московського патріархату називають війну на Донбасі "міжусобної лайкою".