RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

Не читала Конституцію: в мережі бурхливо відреагували на заяву Савченко щодо своєї недоторканності

Користувачі соціальних мереж активно відреагували на заяву нардепа Надії Савченко про відмову від недоторканності.

Частина користувачів вказує на невідповідність цієї заяви Надії Савченко українському законодавству.

"Гадя, для відмови треба скласти мандат, а так це ти з бодуна ляпнула, розумію", - написав на своїй сторінці у Facebook Володимир Хмелевской.

"Савченко: "Я відмовляюся від депутатської недоторканності" Все. Розв'язується по повній. У кураторів вже закінчуються ідеї", - написав український політолог Олексій Голобуцький.

Блогер під ніком Alex N Alex Noyt також критично сприйняв заяву нардепа: "а якщо раптом юридично цей папірець і справді буде мати силу - то дуже сподіваюся, що військова прокуратура візьме її під варту, і максимально швидко завершить розслідування".

У Twitter-акаунті неочн удвлн прсхдщ відзначили, що, ймовірно, Надія Савченко не ознайомлена з положеннями Конституції України: "Савченко, звичайно, Конституції ніколи не читала тому і може собі дозволити публічно відмовитися від Конституції", "поясніть депутату хто-небудь – "недоторканність депутатів встановлена ст. 80 Конституції", - йдеться в повідомленнях.

Нагадаємо, що згідно ст. 80 Конституції України народним депутатам України гарантується депутатська недоторканність, яка може бути знята в результаті поіменного голосування Ради для притягнення нардепа до відповідальності за поданням Генерального прокурора України.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Надія Савченко виступила з жорсткою заявою на адресу президента України.