RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

З'явилися відео затримання кримських татар, яких у Путіна оголосили терористами

У мережі з'явилися відеозаписи затримання кримських татар, яких самопроголошений "прокурор" Криму Наталя Поклонська назвала терористами.

Відео виклав журналіст Шевкет Наматуллаєв на своїй сторінці у Facebook.

"Після низки обшуків у Бахчисараї затримали чотирьох кримських татар - Зеврі Абсеїтова, Ремзі Меметова, Рустема Абільтарова та Енвера Мамутова. Поклонська всім шиє тероризм!" - зазначив Наматуллаєв.

Також він припустив, що сьогоднішня ранкова новина про затримання кримських татар була написана кремлівськими ЗМІ ще вчора.

"Цікаво виходить, новину про затримання чотирьох кримських татар у Бахчисараї ТАСС опублікував о 6:49. Поклонська в таку рань коментарі роздає або текст був написаний вже з вечора?"- повідомив Наматуллаєв.

Затримання чотирьох кримських татар підтвердив також журналіст Заїр Смедля.

"Сьогодні після обшуку були заарештовані Абсеїтов Зеврі, Меметов Ремзі, Абільтаров Рустем і Мамутов Енвер. Повідомлення про їхній арешт було опубліковане зі слів Поклонської, яка назвала їх вже членами терористичної організації о 6.49 на сайті ТАСС.Ру", - пише Смедля.

Як повідомляв Апостроф, Поклонська заявила, що в окупованому РФ Бахчисараї затримано четверо людей, котрі нібито є послідовниками організації "Хізб ут-Тахрір", яку визнано в Росії терористичною.

Кримінальну справу стосовно трьох жителів Бахчисараю було порушено 11 травня за частиною 2 статті 205.5 КК РФ ("участь у діяльності терористичної організації"). Стосовно ще одного громадянина — порушено за частиною 1 статті 205.5 КК РФ ("організація терористичної діяльності").