RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Гучна операція сил АТО: у ватажка ДНР назвали захоплених "саперами"

Так званий "заступник командувача корпусом міністерства оборони" ДНР Едуард Басурин заявив, що вбиті силами АТО і двоє захоплені в полон вісім бойовиків займалися в районі Широкіно розмінування території.

Про це він сказав на брифінгу, передає сайт бойовиків "ДАН".

"В районі Широкіно 27 червня саперний підрозділ окремого загону ДНР проводив планове розмінування території за погодженням з місією ОБСЄ. Під прикриттям вогню артилерії, для захоплення саперів, у вказаний район висунулася розвідгрупа 54 бригади ЗСУ та підрозділ добровольчої української армії. В результаті артилерійського вогню двоє військовослужбовців ДНР загинули, а восьмеро були важко контужені, через що, не маючи можливості чинити опір, були взяті в полон", — повідомив Басурин.

При цьому він додав, що українська сторона була поінформована про проведення робіт під Широкіно.

"Знаючи місце і час робіт українським командуванням був даний наказ на відкриття артилерійського вогню по цій ділянці", — сказав Басурин.

Раніше стали відомі імена бойовиків, взятих у полон силами АТО недалеко від населеного пункту Широкіно Донецької області.

Як повідомляв "Апостроф", волонтер Кирило Данильченко розповів, що українські розвідники в польовому виході натрапили на "землекопів сєпарів", які ставили міни ПМН і влаштували засідку.