RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Погром під Одесою: з'явилися фото евакуації ромів

У мережі з'явилися фотографії евакуації ромів із села Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області, де місцеві жителі влаштували масові заворушення після вбивства восьмирічної дівчинки.

Знімки опубліковані виданням "Бесарабія Inform".

Відзначається, що роми все-таки з'явилися в селі, щоб вивезти свої речі, відправивши за ними трьох жінок і дитину. Речі вивезли тільки з одного будинку. Двір охороняли співробітники поліції і бійці спецбатальйону "Шторм". При цьому був присутній сільський голова Віктор Паскалов. Ніхто з місцевих жителів процесу виселенню не заважав.

Жінки поклали свої речі у вантажівку, надану сільрадою, і виїхали з села на таксі в супроводі поліції.

Видання "КП в Україні" пише, що в Лощинівці жили вісім ромських сімей, які налічували близько 50 осіб. Після початку заворушень у селі вони не знали, куди бігти. У результаті багато хто пішов в сусідні села до своїх одноплемінників, знайомих і родичів. Частина ромів оселилася в покинутих будинках неподалік.

За словами голови Ізмаїльської райдержадміністрації Валентина Стойкова, рішення громади про виселення ромів було компромісом, оскільки подібні заходи відсутні в законодавстві. Тому в будь-який момент вони можуть повернутися в свої будинки.

Видання зазначає, що у місцевих жителів не було претензій тільки до трьох ромських сімей, які вже довго жили в селі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в поліції вирішили відкласти виселення громади ромів з Лощиновки.