RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Де в Києві святкувати Водохреща-2017

19 січня православні християни і греко-католики святкують Водохреща - завершальне свято різдвяно-новорічного циклу. У цей день прийнято занурюватися в освячену ополонку, змиваючи в такий спосіб з себе гріхи.

Де в цьому році в Києві можна буде пірнути в водохресну ополонку?

Гідропарк. Тут Водохреща відзначать біля каплиці Хрещення Господнього, освячувати воду буде предстоятель УПЦ КП.

Оболонська набережна. Гуляння пройдуть біля Свято-Покровського собору, вул. Прирічна 5а. Воду освятить Предстоятель УПЦ МП.

Озеро Тельбін. Жителі Березняків зможуть зануритися в ополонку біля церкви Різдва Христового, обряд освячення відбудеться о 12 годині.

Голосіївський парк. Тутешні мешканці зможуть відсвяткувати Водохреща в Голосіївському парку, біля Свято-Покровського Голосіївського монастиря.

Парк Феофанія. Тут святкування розпочнуться о 08:00, будуть ополонки та місця для переодягання й обігріву, також працюватиме сауна, можна буде пригоститися гарячими напоями та юшкою. Вхід - 20 грн.

Пирогово. Вранці освятять воду у старовинній церкві Архистратига Михаїла. Крім того, будуть святкування з танцями і символічним багаттям. Вхід - 40 грн.

Мамаєва слобода. У комплексі біля парку "Відрадний" святкування стартує з літургії у церкві Покрови Пресвятої Богородиці. Після цього пройде хресний хід та освячення води на озері, з 12:00 можна буде зануритися в ополонку. О 12:30 розпочнуться гуляння зі спаленням дідухів, обрядом «водіння кози» і символічне «вигнання Куті», потім будуть пісні і танці. Вхід - 50 грн, пільговий - 25 грн.

Парк Дружби народів. Відвідувачів запрошують на Моржі Fest - з народними гуляннями, майстер-класом з моржування, флешмобами, запливом і, звичайно ж, купанням в ополонці. Початок о 13:00.

Етнографічний комплекс "Українське село". В с. Бузова під Києвом богослужіння розпочнеться о 10:00, воду освятять о 11:30, а зануритися можна буде з 12:15 - у озері або дубовій купальні з проточною водою. Також будуть облаштовані теплі приміщення для перевдягання.

Хоч і вважається, що купання на Хрещення дарує богатирське здоров'я на цілий рік, не рекомендується занурюватися в ополонку людям з аритмією, гіпертонією, хворобами органів дихання та загостреннями хронічних захворювань.

Раніше "Апостроф" показував відео купання в водохресних ополонках з висоти пташиного польоту.