RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Бомба на футболі в Англії: стали відомі скандальні подробиці

Скандал зі знайденим вибуховим пристроєм на стадіоні під час матчу 38-го туру чемпіонату Англії між "Манчестер Юнайтед" та "Борнмутом" отримав нове і несподіване продовження: як виявилося згодом, сапери, які провели контрольований вибух на "Олд Траффорді" після евакуації глядачів, підірвали муляж бомби.

Повідомляється, що "бомбу" забули на 75-тисячній арені представники приватної охоронної компанії, яка проводила навчання на стадіоні за кілька днів до поєдинку. У підсумку матч було перенесено на 17 травня, а відповідальність взяв на себе директор британської пошукової компанії Security Search Management & Solutions Кріс Рід. Крім того, загрожують серйозні позови і штрафи. Рід додав, що минулого тижня його компанію найняла фірма Deacons Canines для організації на "Олд Траффорд" навчальних занять із забезпечення безпеки за участю п'яти кінологів та їхніх службово-розшукових собак, які займалися пошуком вибухових речовин. Йдучи зі стадіону, Рід неправильно порахував кількість муляжів вибухових пристроїв, які йому належало забрати з собою.

Офіційні особи відреагували на інцидент і вимагають покарати винних, адже через чиюсь помилку постраждали люди, які зібралися на заключний поєдинок однієї з найпопулярніших команд у світі.

"Ця помилка створила величезні проблеми для багатьох уболівальників, які приїхали здалеку в тому числі. Даремно витрачений час великої кількості поліцейських і військових. До того ж евакуація тисяч людей не могла обійтися без ризику. Ми повинні ретельно розслідувати інцидент", - прокоментував мер Манчестера Тоні Лойд.

Додамо, що на матч вболівальники зможуть потрапити безкоштовно, а тим, хто купив квитки 15 травня і не зможе прийти на "Олд Траффорд" через два дні, буде виплачена компенсація.

Як повідомляв "Апостроф", "Манчестер Юнайтед" залишився без Ліги чемпіонів, програвши боротьбу за четверте місце в Прем'єр-лізі землякам із "Сіті".

За матеріалами СЭ.