RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Паралімпіада-2016: з'явилося відео яскравої зустрічі тріумфаторів Ігор

В ніч з 21 на 22 вересня в київському аеропорту "Бориспіль" відбулася урочиста зустріч української паралімпійської збірної, яка повернулася з Ігор в Ріо-де-Жанейро з рекордним показником завойованих нагород - 41 золотих, 37 срібних і 39 бронзових.

Відео зустрічі паралімпійців опубліковано на одному з каналів YouTube.

Після появи в одному із залів терміналу F аеропорту паралімпійці виконали гімн України.

Відзначимо, що під час зустрічі один з найтитулованіших і досвідчених українських спортсменів-паралімпійців, футболіст Тарас Дутко, який в Ріо завоював вже третину золото Паралімпійських ігор у футболі 7 на 7, зазначив, що всі перемоги команда присвячує воїнам АТО.

"За нашими перемогами стоять ваші перемоги на сході України", - також звернувся до воїнів АТО президент Національного паралімпійського комітету Валерій Сушкевич під час урочистих заходів в "Борисполі".

При цьому Сушкевич додав, що це рішення виходило саме від спортсменів, а не від кого-небудь з керівництва.

Нагадаємо, що в неофіційному медальному заліку Ріо 2016 українські паралімпійці зайняли 3-е місце, поступившись лише Китаю і Великої Британії, обігнавши такі розвинені країни як США і Німеччина. Українці одразу на 25 нагород перевершили досягнення попередньої Паралімпіади у Лондоні.

Як повідомляв "Апостроф", чемпіон Паралімпіади Андрій Демчук відзначився зворушливим жестом на адресу бійців АТО: перемогший у фехтуванні на візках спортсмен заявив, що присвячує свою перемогу всім тим, хто стоїть на захисті незалежності України.