RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У новому форматі ЧС з футболу знайшли ряд недоліків

Прийнятий керівництвом FIFA новий регламент проведення чемпіонату світу з футболу має ряд недоробок.

Про це пише журналіст "Апострофа" Антон Іонов.

Згідно з новим форматом 48 збірних будуть розбиті на 16 груп по 3 команди в кожній. У плей-офф вийдуть по дві найкращі збірні з кожної групи, після чого зі стадії 1/16 фіналу розпочнуться матчі на виліт.

"Регламент турніру ще буде допрацьовуватися, але вже зараз виникає маса питань. Наприклад, що робити, якщо три матчі в групі завершаться внічию? І добре ще, якщо вони закінчаться, наприклад, з рахунком 1:1, 0:0 і 2:2 - дві команди можна буде визначити за кількістю забитих голів. Але ймовірність того, що збірні завершать турнір з однаковою кількістю голів теж досить висока. Що тоді? ФІФА повернеться до часів підкидання монетки?

Цілком можливий і варіант, при якому в третьому матчі групового етапу нічия (або нічия з потрібним рахунком) може влаштувати обидві команди, а тому вони запросто оформлять необхідний результат. Таке бувало на великих турнірах і раніше. Наприклад, на Євро-2004 Швеція і Данія розписали потрібні 2:2 і залишили за бортом турніру Італію. А в матчі Мексика - Італія на ЧС-2002 обидві команди влаштовувала нічия, тому при рахунку 1:1 мексиканці останні чотири хвилини просто катали м'яч на своїй половині поля. Тепер же ймовірність таких "випадкових" нічиїх зростає багаторазово.

На цей випадок ФІФА може продовжити свої захоплюючі експерименти і ввести на груповому етапі серію пенальті. Ось тут-то і почнуться справжні веселощі - умовна збірна Того перед чемпіонатом світу буде тренувати одинадцятиметрові, детально вивчати, як їх пробивають суперники і як діє на лінії їх воротар, потім протягом матчу стояти всією командою в своїй штрафній, перемагати в серії пенальті і проходити в плей-офф.

Крім того, при новому форматі кожна збірна буде пропускати один тур, а значить, протягом тижня просто підтримувати форму і засмагати на пляжі. А команда, яка у двох перших турах не гарантує собі достроковий вихід в плей-офф, потім буде цілий тиждень просто сидіти і чекати результату третього матчу. І якщо в результаті вийде до 1/16, то, ймовірно, буде більш засмаглою і відпочилою, ніж її майбутній суперник", - зазначає журналіст.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа" - Збірна Діснея проти Лего Ленда: чому розширений чемпіонат світу не сподобається багатьом.