RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Антидопінговий центр України приєднався до вимоги усунути РФ від всіх змагань

Національний антидопінговий центр України приєднався до вимоги Асоціації антидопінгових агентств (NADOs) відсторонити Росію від участі у всіх міжнародних змаганнях і позбавити країну права проведення всіх турнірів. Про це повідомив міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

"Національний антидопінговий центр України приєднується до вимог 19 національних антидопінгових організацій країн Європи та світу щодо:

1) Відсторонення спортивних організацій Росії від усіх міжнародних змагань;

2) Олошення мораторію на проведення будь-яких міжнародних змагань на території РФ у майбутньому;

3) Відміни вже призначених міжнародних змагань на території Росії

Відповідний лист НАДЦ України направив до міжнародного інституту Національноих антидопінгових організацій", - написав Жданов на своїй сторінці в Facebook.

"Мінмолодьспорту і Національний антидопінговий центр України категорично засуджують грубе і шокуюче порушення міжнародних антидопінгових правил, принципів чесної гри, моральних і етичних норм спорту, які здійснюються Росією на державному рівні", - також зазначив міністр.

Раніше вимогу усунути Росію від змагань висунули національні антидопінгові організації Австрії, Бельгії (Фламандського регіону), Данії, Естонії, Ірландії, Іспанії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Південної Африки, Польщі, Словенії, США, Фінляндії, Франції, Хорватії, Швейцарії, Швеції та Японії.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно відсторонили від змагань ще чотирьох спортсменів РФ через вживання допінгу на Олімпіаді 2014 року.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Спорт Тема: Спорт
Теги: