RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

ЗМІ дізналися про розслідування в США зв'язків соратників Трампа з РФ

Американські правоохоронні і розвідувальні служби перевіряють перехоплені переговори і фінансові трансакції як частину більш ширшого розслідування щодо можливих зв'язків між урядом Росії і соратників обраного президента США Дональда Трампа, включаючи його колишнього главу виборчого штабу Пола Манафорта.

Про це повідомляє видання The New York Times з посиланням на чинних і колишніх високопоставлених американських чиновників.

Однак не відомо, чи мають дані перехоплені переговори ставлення до самого Трампу або до його обрання. Також невідомо, чи відноситься дане розслідування справи про злом серверів Національного комітету Демократичної партії США.

За словами одного з джерел видання, Національне Агентство Безпеки США розслідує можливу зв'язок Манафорта з ФСБ Росії. Крім Манафорта американські спецслужби розслідують можливий зв'язок з РФ двох інших людей з оточення Трампа: Картера Пейджа (бізнесмен і радник із зовнішньої політики під час президентської кампанії Трампа) і Роджера Стоуна (політичний консультант "республіканців"). Видання зазначає, що на даний момент невідомо, щодо яких саме російських чиновників ведуть розслідування в США.

У свою чергу, Манафорт назвав заяву про його можливий зв'язок з РФ "брудним трюком" Демократичної партії.

"Я ніколи не мав ніяких стосунків з російським урядом або російськими офіційними особами", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", американська розвідка встановила вплив Володимира Путіна на обрання Трапа президентом США.