RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

РФ хоче, щоб за відновлення Сирії заплатив весь світ – FT

Росія вимагає від світового співтовариства виділення декількох мільярдів доларів на відновлення Сирії.

Про це повідомляє видання Financial Times.

За словами західних дипломатів, країни Європи та Перської затоки згодні виділити кошти на відновлення тільки якщо РФ гарантує дотримання мирного договору, згідно з яким в Сирії відбудеться перехід політичної влади.

"Вони (Росія) влізли, влаштували безлад, вони зруйнували всі хочуть, щоб кожен заплатив за це", - сказав один з європейських дипломатів.

Очікується, що дане питання піднімуть на переговорах під егідою ООН між сирійським урядом і повстанцями, що починаються 23 лютого в Женеві.

Як кажуть європейські дипломати, минулого тижня заступник глави МЗС РФ Михайло Богданов на зустрічі з дипломатами ЄС в Москві заявив, що для відновлення Сирії необхідні "десятки мільярдів доларів", зазначивши, що від Росії в цьому питанні нічого не слід очікувати.

Відзначається, що Великобританія, Франція і Нідерланди наполягають на необхідності відходу з поста президента Сирії Башара Асада, оскільки, вважають вони, без цього війна не припиниться.

Як повідомляв "Апостроф", США заявили про небажання співпрацювати з РФ щодо Сирії до тих пір, поки Кремль називає всіх повстанців терористами.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: Росія, ЄС, Сирія