RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Британець літає на роботу з Аргентини: це дешевше, ніж жити в Лондоні. Фото

Британський художник Енді Лік знайшов альтернативний та більш дешевий спосіб, аніж оренда помешкання у Лондоні – він почав жити в Аргентині, а на роботу добирається літаком.

Про цю дивовижну історію розповіло видання "TheGuardian".

Читайте також: Аргентина подала заявку на приєднання до НАТО в особливому статусі

На такий відчайдушний крок Лік пішов після того, як його виселили з помешкання у Лондоні, бо він не мав змоги сплати за оренду житла. Виявилось, що значно дешевший варіант – винайняти квартиру в аргентинській столиці Буенос-Айрес та літати на роботу до Великобританії літаком. 38-річний художник зазначає, що переліт коштує менше, ніж місячний абонементний квиток на поїзд між Бристолем і Лондоном.

Енді Лік - художник на дві країниФото: Anabela Gilardone/The Guardian

Згідно з останніми даними Управління національної статистики Великобританії, середня орендна плата для приватних осіб у Великобританії зросла на рекордні 9,2% за останній рік (11,2% у Лондоні).

Дані по району Гемптон за перший квартал кожного рокуФото: Графік "TheGuardian"

За даними Фонду Джозефа Раунтрі, це найвищий річний приріст з 2015 року, і він еквівалентний "приголомшливому" зростанню середньорічної орендної плати в Лондоні на 2500 фунтів стерлінгів.

"Мені дуже подобається Лондон, але мене це так злить.", - пояснив Лік, - "Я думаю, що багато людей так відчувають. Чим більше житлова криза гальмує нас, тим більше людей збираються жити в Глазго, Манчестері чи в далеких куточках світу".

Аналітики видання зазначають, що останніми роками різке зростання вартості оренди змушує все більшу кількість людей покидати Лондон. За перші три місяці 2024 року 36% орендарів покинули Лондон та переїхали в інші міста, порівняно з 27% у 2012 році.

Орендна плата за календарний місяць в Лондоні в фунтах стерлінгівФото: Графік "TheGuardian"

Лік був арт-директором рекламного агентства і платив 1000 фунтів стерлінгів на місяць за квартиру в Брікстоні, але орендодавець виселив його, коли він не зміг сплатити за житло.

З моменту переїзду до Аргентини Лік платив лише 400 фунтів стерлінгів на місяць за оренду квартири та чотири рази повертався до Лондона. Він стверджує: "Це виходить набагато дешевше, ніж залишатися в Лондоні".

Його переїзд з Лондону до Аргентини відстанню в 11000 кілометрів вражає, а от решта орендарів, швидше за все, не схильні до таких змін, тому переїдуть до Еппінга в Ессексі, Броксборна в Хартфордширі та Тонбріджа і Маллінга в Кенті. Іншими популярними напрямками для колишніх орендарів Лондона є Вотфорд, Лутон і Слау.

Раніше ми розповідали про розкішну квартиру, яку здають в Хмельницькому.

  • Вас може зацікавити:

"Оренда" квартир у шахраїв: як діють аферисти і як безпечно зняти квартиру

Українці можуть отримати субсидію на оренду житла: є дві умови

Олена Зеленська з чоловіком з'явилася на популярній виставці у Києві: фото