RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

У Мексиці шість людей загинули через протести проти подорожчання бензину

Не менше шести чоловік убиті та більш ніж 1500 затримані у результаті протестів против підвищення цін на бензин у Мексиці, повідомляє ВВС.

Протести продовжуться вже декілька днів. Вони охопили Мексику з початку січня. Люди невдоволені зростанням вартості бензину та дизельного палива. З 1 січня уряд збільшив їх на 20% та 16,5% відповідно. Подорожчання палива відбулось на фоні обезцінення національної валюти по відношенню до долара.

Президент країни закликав громадян до спокою, заявивши, що підвищення цін на паливо необхідне через зростання цін на нафту.

У мексиканському штаті Чиуауа близко тисячи людей, зайнятих вантажними перевезеннями, заблокували рух декількома трасами та залізницями. У штаті Мехіко протестувальники перекрили три смуги траси, що з'єднує столицю з містом Толука. А у штаті Морелос члени федерації вантажних перевізників організували маніфестацію біля терміналу з паливом державної нафтогазової компанії Pemex.

У 12 штатах країни зафіксовані пограбування крамниць. Координаційна рада підприємців Мексики попросила владу ввести федеральні силі у міста, де відмічене зростання насилля та пограбувань у ході заворушень.

У той же час, раніше повідомлялось, що Мексика застрахувалась від низьких цін на нафту.