RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Stratfor оцінили ймовірність залучення США до переговорів по Донбасу

США можуть підключитися до переговорного процесу по мирному вирішенню конфлікту на Донбасі, але швидше за все, оберуть інший варіант.

Таке припущення в інтерв'ю "Апострофу" висловила віце-президент по глобальному аналізу американської аналітичної компанії Stratfor Рева Гужон.

Вона розповіла, що питання про притягнення американців до переговорів в "нормандському форматі" вже деякий час перебуває в стадії обговорення. Аналітик відзначила, що під час президентства Барака Обами, проти участі США в переговорах виступала Росія. Вони вважали, що це дозволить їм тримати європейців і американців розділеними в "мінському процесі". Після приходу до влади Дональда Трампа, за словами Гужон, в Кремлі вирішили, що мають важелі впливу на його адміністрацію і стали допускати, що Вашингтон може підключитися до процесу переговорів по Донбасу.

"Але останні заяви з Німеччини, що немає ніякого поспіху в тому, щоб залучити США. Я думаю США при адміністрації Трампа теж вважатимуть за краще мати справу з Росією на двосторонньому рівні", - заявив політолог.

Прогнози щодо реалізації Мінських угод детальніше читайте в інтерв'ю Гужон "Апострофу".