RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Експерт пояснила, чому Захід безсилий у вирішенні української кризи

Хоча Захід не здатний вирішити українську кризу як цивілізація, яка втратила орієнтир, проте він не готовий і відмовитися від України, оскільки це означатиме поразку в глобальному протистоянні з Росією. Про це заявила російський політичний експерт Лілія Шевцова у коментарі "Обозревателю".

"Захід не готовий запропонувати нормативне вирішення української проблеми, тобто включити її в свою орбіту. Ну як ліберальна демократія може зробити це в останній момент свого кризи?!", - зазначила Шевцова.

У той же час, за її словами, Україна як геополітичний і цивілізаційний фактор є випробуванням і для Росії з її нездатністю подолати державництва.

Шевцова також підкреслила, що Захід в особі своїх основних суб'єктів не готовий і віддати Україну в сферу впливу Росії, оскільки "це буде розглядатися як стратегічна поразка". Тому, впевнена експерт, президент США Дональд Трамп не зможе "переступити" через Україну, але спробує зробити так, щоб вона не стала перешкодою для діалогу з Москвою.

Нагадаємо, раніше російський військовий експерт Юрій Фельштинський оцінив ймовірність "обміну" Трампом України на Сирію.