У кожного з нас є свій фірмовий рецепт соусу: хтось навчився досконало готувати соус песто, хтось мексиканський гуакамоле, а інші – різні варіанти майонезу. theLime підібрав простий рецепт останнього, який стане в нагоді на період новорічних та різдвяних свят.

Читайте також: Як приготувати пісний майонез – заправку для салатів, у рецепті якої немає яєць.

picture Фото: pixabay.com

Інгредієнти: рослинна олія (250 мл), яйце (1 шт.), сіль (1/2 ч. л.), цукор (1 ч. л.), гірчиця (1/2 ч. л.), лимонний сік (1/2 ч. л.).

Приготування:

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

У склянку для блендера виливаємо рослинну олію, до неї додаємо яйце (жовток має бути цілим), цукор, сіль, гірчицю, лимонний сік.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Ніжку блендера ставимо так, щоб жовток був під ножами.

Читайте також: Чим замінити майонез для заправки салатів: рецепти соусів на основі сметани і кефіру.

Починаємо збивати, при цьому блендер не рухаємо. Коли маса почне густішати і біліти, починаємо рухати блендер вгору, щоб майонез був повністю однорідним, густим, білим. За часом це приблизно 30 секунд.

Якщо майонез з першого разу не вийшов, додаємо ще 1 яйце, ніжку блендера ставимо на жовток, знову збиваємо до загустіння.

picture Фото: instagram.com/marina_khvil

Цікаві новини для вас:

  1. Бешамель – найпопулярніший білий соус до макаронів та лазаньї: як його приготувати.
  2. Як зробити білий соус для піци: топ-3 простих рецептів.
  3. Яблучний оцет – корисна та популярна приправа: як його приготувати та вживати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.