Досвідчені господині мають улюблені рецепти котлет, які вони навчилися готувати досконало. Але якщо вам захочеться поекспериментувати зі смаками, зробіть печінкові котлети з манкою або з консервованої сардини і рису. theLime підібрав для вас також простий рецепт котлет з курячого філе.

Читайте також: Що приготувати замість звичайних котлет: рецепт соковитих гречаників із фаршем.

picture Фото: instagram.com/vfood55

Інгредієнти: фарш з курячого філе (600 г), часник (2 зубчики), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), м'яке вершкове масло (20 г), твердий сир (60 г), панірувальні сухарі (2 ст. л.), сіль, перець.

Приготування:

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Вершкове масло розтоплюємо, щоб воно стало рідким.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Часник, цибулю та моркву очищаємо, промиваємо. Нарізаємо цибулю та моркву середніми шматочками, потім разом із зубчиками часнику відправляємо в чашу блендера та подрібнюємо.

Куряче філе подрібнюємо у фарш за допомогою м'ясорубки чи блендера.

Додаємо овочі та м'яке масло у фарш, ретельно перемішуємо. Потім додаємо сіль, перець, натертий на терці твердий сир і панірувальні сухарі. Знову перемішуємо.

Читайте також: Кружоляти – традиційні українські котлети із курячого м'яса: як їх приготувати.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією.

Руки змочуємо у воді, беремо невеликий шматочок фаршу та формуємо з нього котлету. Повторюємо те саме, поки не заповнимо всю сковороду. Обсмажуємо їх на слабкому вогні до золотистої скоринки з обох боків.

Подаємо апетитні котлети з будь-яким гарніром чи салатом.

picture Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Простий рецепт плову з куркою, який можна приготувати на сковороді.
  2. "Пташине молоко" – один із найсмачніших тортів без випікання: як його приготувати.
  3. Цибуляники – незвичний варіант овочевих котлет: як приготувати смачну українську страву.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.