Кожна досвідчена господиня має свій улюблений рецепт заготовки на зиму з огірків: хтось маринує їх "по-фінськи" з гірчицею, інші закривають з кетчупом чилі, а треті роблять квашені огірки з борошном. theLime підібрав також простий рецепт маринованих огірків по-польськи.

picture Фото: instagram.com/letokuz

Інгредієнти на банку 1 л: огірки (500 г), петрушка (невеликий пучок), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), часник, парасольки кропу, лавровий лист, перець чорний, запашний перець, гірчиця в зернах.

Інгредієнти маринаду: вода (1 л), сіль (2 ст. л.), цукор (4 ст. л.), оцет 9% (100 мл).

Приготування:

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Огірки замочуємо у холодній воді на 2-3 години. Потім ретельно промиваємо та обрізаємо з двох сторін кінчики.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Банки заздалегідь промиваємо під проточною водою із содою, витираємо насухо.

Цибулю споліскуємо, очищаємо від лушпиння, нарізаємо півкільцями. Моркву очищаємо та нарізаємо кільцями.

Також читайте: Класичний рецепт маринованих огірків ніколи не підведе: як закрити їх на зиму.

На дно кожної банки викладаємо парасольки кропу, кілька гілочок промитої петрушки, трохи цибулі та моркви, 2-3 зубчики часнику, лавровий лист, а також по декілька горошин чорного та запашного перцю. Потім висипаємо гірчицю у зернах.

Далі щільно заповнюємо банки огірками.

Для приготування маринаду в каструлю з водою висипаємо сіль та цукор, виливаємо оцет. Ретельно перемішуємо, щоб розчинились усі кристали. Ставимо каструлю на плиту і чекаємо, поки він закипить, потім чекаємо 1-2 хвилини.

Гарячим маринадом заливаємо огірки у банках.

Стерилізуємо заготовку: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник. Викладаємо в неї банки з огірками, накриваємо чистими кришками, заливаємо теплою водою по плічка. Стерилізуємо із моменту закипання води 10 хвилин.

Закочуємо огірки і перевертаємо догори дном. Накриваємо теплим пледом або ковдрою і чекаємо, поки консервація охолоне за кімнатної температури, а потім прибираємо в прохолодне місце.

Цікаві новини для вас:

  1. Баклажани як гриби - хітовий рецепт літа: як приготувати їх на сковороді.
  2. Чизкейк без випічки: як приготувати десерт з печивом і кисломолочним сиром.
  3. Кабачкова ікра з майонезом – класичний рецепт на зиму: як її приготувати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА