Лайм

Україна на "Євробаченні-2023": хто такі TVORCHI та про що їхня пісня Heart of Steel

Дует був створений 5 років тому у Тернополі

Вже цієї суботи, 13 травня, у Ліверпулі відбудеться фінал міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2023". Нашу країну на заході буде представляти гурт TVORCHI з піснею Heart of Steel. Він вийде на сцену під номером 19. Далі theLime поділиться цікавими фактами про музичний дует, розповість про сенс їхньої композиції та розкриє деякі деталі постановки артистів.

Хто такі TVORCHI

TVORCHI - електронний дует, який був створений у 2018 році у Тернополі. Саме там студенти медичного університету познайомилися, виявили спільні музичні інтереси та вирішили радикально змінити своє майбутнє.

Андрій Гуцуляк родом із села Вільховець, батьківщина Джеффрі Кенні – Нігерія. Навіть після початку повномасштабної війни рішучість Джеффрі жити та працювати в Україні не похитнулася.

Читайте на тему: Лідирує з великим відривом: букмекери назвали головного фаворита "Євробачення-2023".

Фото: instagram.com/tvorchi_official

"В Україні я знайшов себе у музиці, познайомився з Ендрю та всією нашою командою. Мені подобається працювати і створювати музику тут. Я залишаюся, продовжую жити в Україні. Це моє рішення до 24-го та після 24-го лютого", - розповідав Кенні в інтерв'ю УНІАН.

За 5 років існування гурт TVORCHI здобув популярність успішною участю у Нацвідборі на "Євробачення-2020" (4 місце), випуском хітових синглів ("#не_танцюю", "Bonfire", "Віч-на-віч", "Falling"), 4-ма студійними альбомами, яскравими кліпами та національними нагородами (YUNA-2021 у номінаціях "Найкращий поп-гурт", "Найкращий альбом", "Найкращий електронний хіт").

У 2020 році під час Нацвідбору на "Євробачення" TVORCHI мали непорозуміння з організаторами. Скандал спалахнув тому, що у Джеффрі Кенні не працював вушний монітор, і музиканти навіть звинуватили техперсонал у підставі. У 2022 році все обійшлося: ні у гурту, ні у суддів не знайшлося одне до одного претензій.

За результатами голосування у Нацвідборі гурт TVORCHI отримав 19 балів: 9 балів від журі (Юлії Саніної, Тараса Тополі, Джамали) та 10 балів від глядачів. У Саніної до музикантів знайшлося кілька зауважень.

"Дуже європейська сучасна якісна музика. Видно, що ви вклалися, і що вам [участь у "Євробаченні"] дуже потрібна. У плані шоу - найстильніший гурт. З приводу пісні: початок феноменальний, але в приспіві чогось не вистачає. Хітовості, беків. Джеффрі звучав трохи самотньо", - зазначила суддя.

Після зауважень Саніної виконавці погодилися допрацювати матеріал та презентувати новий. Як бачимо, своєї обіцянки дует таки дотримався. Напередодні поїздки до Ліверпулю колектив випустив оновлену версію конкурсної пісні. Серед головних змін - поява куплета українською та нова кінцівка, в якій тепер звучить скрипка.

Читайте також: "Ми не можемо подобатися всім. Тому виходимо і робимо, що вміємо, максимально круто" - гурт TVORCHI про Нацвідбір у 2020 році.

Про що пісня TVORCHI - Heart of Steel

Хоча текст пісні "Heart of Steel" далекий від складних сенсів, TVORCHI хотіли зробити його життєствердним. За словами музикантів, це пісня про людей, які стикаються з важкими ситуаціями, але не плачуть, а посміхаються та йдуть уперед. Саме такими Андрій та Джеффрі бачать сьогодні українців, а найбільше їх надихнули захисники "Азовсталі".

Також піснею Heart of Steel TVORCHI хотіли показати, якою різною, січасною та несподіваною може бути наша українська музика.

Текст пісні Heart of Steel

Куплет 1:

Sometimes gotta let it go

Sometimes gotta look away

Sometimes you just gotta know

When to stick your middle finger up in the air

I cannot explain

Tell you how I feel

Life is just a game

And I'm playing for the win

Don't be scared to say just what you think

'Cause no matter how bad, someone's listening

Приспів:

Don't care what you say

Don't care how you feel

Get out of my way

'Cause I got a heart of steel

Don't care what you say

Or how you feel

Oh, I got a heart of steel, oh-oh

Куплет 2:

You just like to act a fool

Tryna get in my head like

When I turn on my headlights

I can see right through you

Tryna get a reaction

I just hit the action move

You know I can never losе

You like the attention too

This has nеver been about you

Don't be scared to say just what you think

'Cause no matter how bad, someone's listening

Переклад пісні Heart of Steel

Куплет 1:

Іноді треба відпустити

Іноді потрібно відвести погляд

А іноді ти просто маєш знати

Коли підняти середній палець вгору

Я не можу пояснити

Розповісти тобі, як я почуваюся

Життя – це просто гра

І я граю до перемоги

Не бійся говорити те, що думаєш

Бо як би не було погано, хтось почує

Приспів:

Неважливо, що ти кажеш

Не важливо, як ти почуваєшся

Геть з дороги

Тому що в мене серце зі сталі

Куплет 2:

Тобі просто подобається поводитися безглуздо

Намагаєшся залізти мені в голову

Але коли я вмикаю фари

Я бачу тебе наскрізь

Пробуєш добитися реакції

Я просто починаю діяти

Ти знаєш, я ніколи не програю

Тобі теж подобається увага

Але це не для тебе

Що стосується кліпу на композицію Heart of Steel, то він має у собі більше візуальних метафор. Гурт намагався передати портал між сьогоднішнім днем та паралельними світами. Він символізує силу духу, новий початок та фатальний кінець. "Саме сьогодні людство обирає те, що на нього чекає завтра", - пояснили музиканти в Instagram. Схожі смисли простежуються і в постановці, яка так вразила журі та глядачів на Національному відборі.

  • Нагадаємо, 9 та 11 травня пройшли перший та другий півфінали "Євробачення-2023". Якими вони були та чи запам'яталися - дізнайтесь у цих матеріалах: 1 півфінал, 2 півфінал.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil