Лайм

Брехали тоді і зараз: Джамала висловилася про рідний Крим та окупацію його Росією

Артистка також показала архівні знімки

16 березня 2014-го росіяни провели незаконний референдум у Криму про від'єднання півострова від України. Через два дні, 18 березня, всупереч міжнародному праву українська земля з ініціативи президента РФ була анексована державою-агресором. Ані так званий "референдум", ані анексію Криму Росією у світі не визнала ні одна цивілізована країна, окрім самої РФ та декількох країн, залежних від неї.

Уродженка Криму Джамала пригадала події 2014 року та зізналася, що досі добре пам’ятає ці болючі відчуття. У своєму блозі в Instagram вона опублікувала пост на цю тему. Співачка також оприлюднила кілька архівних фото, зроблених на рідній землі.

Фото: instagram.com/jamalajaaa

"Крим — це Україна. Для мене так було, є і буде. Це мій дім, мої батьки, моє коріння. У лютому-березні 2014-го, до псевдореферендуму про приєднання Криму до Росії, тисячі людей в Криму виходили на мітинги з гаслами: "Герої не вмирають!". Люди, яких я знаю особисто, топили безстрашно за свій дім. За Україну, - йдеться в дописі артистки у соцмережах.

Читайте також: Російський репер Птаха, який підтримував війну та Путіна, зник після обстрілу на Донбасі.

"Що відчувала я? Коли почалась окупація Криму, це стало дуже болючою новиною. Пам‘ятаю ці відчуття досі. Ми збиралися на Майдані, влаштовували мітинги та концерти. Ми робили все, щоб нас почули, - продовжила висловлюватися зірка. - Тим часом Росія поширювала свої фейки".

Фото: instagram.com/jamalajaaa

Джамала наголосила, що боротьба за український Крим триває, і в межах півострова також: "За час повномасштабного вторгнення спротив мешканців посилився. Патріотичні листівки, графіті, синьо-жовті стрічки, що поширюють на півострові, натякають окупантам, що їм тут не місце. Ба більше, з вересня 2022-го на території активізувався партизанський рух, а українська пісня стала справжнім символом спротиву – кримчани співають українською на вулицях Ялти та Сімферополя".

Фото: instagram.com/jamalajaaa

"У цей день, 16 березня 2014-го росіяни провели свій псевдореферендум у Криму. Брехали тоді, роблять це і зараз. Ми ж щодня доводимо, що Крим - це Україна. Знаю, що я не одна у цій боротьбі", - підсумувала уродженка півострова.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Оперному співаку з України, який має громадянство РФ та підтримує війну, оголосили про підозру

Український оперний співак Василь Герелло підтримує війну в Україні, живе в Росії і має громадянство РФ - артисту оголосили про підозру

Мій Чернігів: Наталка Денисенко відреагувала на ракетний обстріл рідного міста

Українська акторка Наталка Денисенко, яка родом з Чернігова, розповіла, що у день ракетного удару 17 квітня у місті знаходився її син та батьки

Журнал Time назвав найвпливовішими жінками 2024 року дружину Навального та співачку Дуа Ліпу

Юлія Навальна та Дуа Ліпа потрапили до списку 100 найвпливовіших людей від журналу Time - росіянка очолила категорію Лідери