Лайм

Як не варто носити взуття на підборах влітку: експерт назвав поширені помилки

Є важливі нюанси, про які не треба забувати

Навіть найгарніші підбори можуть не викликати радості, якщо будуть незручними та провокуватимуть неприємні відчуття. Саме тому важливо не нашкодити ногам і дотримуватися певних рекомендацій, які полегшать носіння такого взуття. Детальніше про це виданню BestLife розповів ортопед із Центру щиколотки та стопи Америки Грегорі Альварес.

Фото: unsplash.com

Не жертвуйте комфортом заради краси

За словами спеціаліста, обирати підбори варто з достатньою амортизацією, адже це допоможе уникнути напруги та травм.

"Каблуки з товстою підошвою забезпечують більше амортизації, ніж тонкі, тому обирайте їх. Також стежте за тим, щоб ваші ноги не ковзали вперед під час ходьби, особливо якщо у взутті відкрита п'ятка. Взуття з хорошою підтримкою або м’якою устілкою може вам допомогти у цьому", - каже він.

Не обирайте занадто високі підбори

Експерт розповідає, що у спекотні літні дні не слід носити взуття, яке має надто високий каблук, оскільки це створить додаткове навантаження на ваші стопи та ноги. Краще обрати щось на більш низькому ходу, коли температура особливо висока.

"Для регулярного носіння найкраще підходять підбори менше двох дюймів (близько 5 см). Якщо ви хочете обрати щось з вищим каблуком, подбайте про те, щоб ця пара взуття мала платформу на передній частині стопи - це збільшить висоту і при цьому буде викликати меншу деформацію стопи", - зазначає Альварес.

Читайте на тему: Як розтягнути вузьке взуття: прості прийоми, щоб черевики стали зручними.

Фото: unsplash.com

Робіть перерви кожні годину-дві

Тривале перебування на підборах може призвести до набряків і дискомфорту. Щоб уникнути подібної ситуації варто обирати взуття на плоскій підошві, а якщо все ж бажаєте носити високі підбори, подбайте про те, щоб на всяк випадок у вас була змінна зручна альтернатива. Влітку робити перерви варто частіше, адже тепла погода призводить до того, що ноги швидше потіють, а поєднання надмірної вологи та тертя провокує появу болючих пухирів під час ходьби.

Розтягуйтесь до та після носіння підборів

Це допоможе зробити процес носіння взуття більш комфортним. "Розтягнення, литок, щиколоток і стоп допоможе зменшити дискомфорт від носіння каблуків. Тому перш ніж їх одягнути, кілька разів підніміть литки або розтягніть ноги, щоб запобігти скутості. Коли скинете взуття в кінці дня, не забудьте про масаж, який допоможе зняти тривалу напругу та біль", - розповідає ортопед.

Зволожуйте шкіру

"Спека та незручне взуття можуть висушити шкіру, тому обов'язково наносьте лосьйон для того, щоб ноги були зволоженими та здоровими, - каже Альварес. - Зверніть особливу увагу на ділянки, яким зазвичай не приділяють достатньої уваги. Наприклад, верхівка пальців ніг чи п’яти, де можуть утворитися тріщини, якщо їх не лікувати".

Фото: unsplash.com

Позбавтесь незручного взуття

"Підбори, які викликають дискомфорт і не підходять для вашої стопи, можуть спровокувати пухирі та інші неприємні стани. Тому перед покупкою переконайтеся, що ця пара взуття підходить вам, - зазначає експерт. - Якщо ви зрозуміли, що розмір який ви носите, занадто тісний чи занадто великий, потурбуйтеся про зручну альтернативу. Обов'язково приміряйте кожну пару перед початком нового сезону, щоб переконатися, що вона є зручною".

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Експерт з боротьби зі старінням дав поради, як мати молодший вигляд за допомогою макіяжу

Які прості рекомендації допоможуть зберегти молодший вигляд та приховати гусячі лапки, зморшки, темні області під очима

Темний шоколад і вершковий блонд: який вигляд мають трендові відтінки волосся 2024 року

Професійні колористи розповіли, які відтінки волосся необхідно обирати навесні 2024 року, щоб виглядати стильно та бути у тренді

Як носити коротку стрижку і не виглядати старше своїх років: ключові поради для жінок

Чому короткі стрижки можуть візуально зістарити та як уникнути такої проблеми - фахівці поділились дієвими порадами