Солодких дріжджових булочок, які обожнюють і діти, і дорослі, є безліч варіантів: цукрові, з повидлом, з маком, з сиром, з шоколадом тощо. Але що може зрівнятися з ароматом кориці? Він асоціюється з теплими затишними вечорами, печеними яблуками, гарячою кавою або какао та, звичайно ж, з духмяними булочками.

24 Канал запропонував нескладний рецепт домашніх булочок, які захочеться приготувати знову і знову.

Булочки з найпозитивнішою приправою у світіФото: Facebook

Читайте також: Знамениті лимонні панкейки із газети New York Times - рецепт, який став легендою.

Інгредієнти:

  • 180 мілілітрів молока;
  • 1 яйце;
  • 50 грамів цукру;
  • 40 грамів вершкового масла;
  • 4 грами солі;
  • 320 грамів борошна;
  • 8 грамів сухих дріжджів.

Начинка:

  • 60 грамів м’якого вершкового масла;
  • 100 грамів коричневого цукру;
  • 15 грамів кориці.

Топінг:

100 грамів вареного згущеного молока + горіхи (за бажанням).

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Крем:

  • 30 грамів вершків 33%;
  • 80 грамів крем-сиру;
  • 60 грамів цукрової пудри.

Приготування:

Спочатку треба замісити тісто, яке обов'язково має відпочити у теплому місці протягом години.

Коли тісто піднялося, можна братися до роботи. Спочатку треба розкачати пласт, надаючи йому прямокутної форми, змастити його начинкою, скрутити рулетом та розрізати на вісім однакових шматочків.

Булочки треба викласти у форму та поставити випукатися у духовку, розігріту до 180°C. Випікати до золотистої скоринки.

БулочкиФото: Facebook

Готову випічку треба змастити вареним згущеним молоком та посипати горіхами.

Наступний крок - виготовлення крему. Для цього потрібно збити вершки, крем-сир та цукрову пудру. Кремом потрібно покрити теплі булочки, злегка присипавши їх корицею.

Все - миті блаженства гарантовані. А аромат кориці вабитиме вас зазирнути на кухню і вдень, і вночі.

Раніше ми писали, як приготувати пухкі сирники з гарбуза. Ця корисна страва, багата на білок та кальцій, зазвичай готується із додаванням родзинок, кураги, цедри лимона тощо.

Цікаві новини для вас: