Кожна господиня, готуючи печиво, кіш, галету, коржі для торту, хоче, аби пісочне тісто було хрустким. Для цього треба знати один секрет, про який розповів знаний кулінар Євген Клопотенко.
На своєму сайті Клопотенко пояснив, що чаклуючи над тістом, потрібно пам'ятати про один натуральний інгредієнт.
Холодне масло забезпечує ідеальну розсипчасту структуру
Шеф-кухар наголосив, що додаючи у пісочне тісто холодне масло, можна отримати ідеальний хрусткіт, який так подобається дітям.
Читайте також: Булочки з корицею: як приготувати смакоту з ароматом рідного дому.
"Саме завдяки йому випічка виходить розсипчастою", – наголосив Євген.
Розповідаючи про тісто для галети, Клопотенко додав, що йогурт цілком можна замінити сметаною, кефіром або навіть водою.
Він додав, що дуже важливо не перегнути палицю з рідиною. Якщо здається, що тісто сухувате, можна обережно ложка за ложкою додати рідину.
Євген Клопотенко звернув увагу і на те, що не варто розкачувати пласт тіста занадто тонко. Адже краї випічки можуть підгоріти, а центр не встигне пропектись.
"Перед формуванням обов'язково дайте тісту стабілізуватися у холодильнику", – порадив експерт.
Раніше ми писали, як приготувати чізкейк Сан Себастьян - рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії. The New York Times назвав баскський чізкейк смаком 2021 року.
Цікаві новини для вас:
- Знамениті лимонні панкейки із газети New York Times - рецепт, який став легендою.
- Готувати зовсім не складно: рецепт ніжного та м'якого бісквітного рулету з варенням.
- Вишневий пиріг з пісочного тіста – класичний рецепт американських господинь: як його приготувати.