Український кулінар Євген Клопотенко, який жорстко пройшовся по спробах Москви привласнити борщ, розповів, як приготуватий яскравий салат з буряка та зеленого горошку. За словами Євгена, він просто ідеальний з медово-гірчичною заправкою.

На своєму сайті Клопотенко детально пояснив, що потрібно для салату, основою якого є буряк.

Салат з бурякаФото: Facebook

"Буряк – це справжній український суперфуд! Він є низькокалорійним, але при цьому багатий на вітаміни С та В6, а також магній, залізо, калій, мідь та фолієву кислоту, а ще містить клітковину та білок", – наголосив Клопотенко.

Читайте також: Встояти неможливо: рецепт смачного салату із сиром і авокадо.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Інгредієнти:

  • два відварені буряки;
  • одна банка зеленого горошку;
  • три пагони зеленої цибулі;
  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • 1 ст. л. меду;
  • 1 ст. л. гірчиці в зернах;
  • сік половини лимона.

Приготування

Буряк спочатку потрібно відварити, звільнити від шкірки та натерти на терці для корейської моркви.

Зелену цибулю добре вимити, просушити паперовими рушниками, нарізати та додати до буряка.

Після того, як злили воду з горошку, його також потрібно просушити та додати в салат.

Готуючи заправку, спочатку в окремій мисці треба змішати 1 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. меду, 1 ст. л. гірчиці в зернах та сік половини лимона. Все. Залишилось ретельно перемішати салат та запрошувати дорогих людей до столу.

Раніше ми писали, як приготувати салат з простих інгредієнтів. Такий салат буде ідеальним в непривітну погоду, коли не хочеться сунути носа на вулицю.

Цікаві новини для вас: