RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

​Для молоді створили курс, що змінює уявлення про енергетику

Автори курсу про енергетику хочуть зруйнувати стереотипи про чоловічі та жіночі професії

Автори курсу про енергетику хочуть зруйнувати стереотипи про чоловічі та жіночі професії Фото:

Центр «Розвиток КСВ» провів опитування учнів та учениць з різних регіонів України. Результати показали, що 44% опитаних хотіли би дізнатись більше про енергетичні професії та перспективи побудови кар’єри у сфері енергетики. При цьому досі в суспільстві існують стереотипи стосовно чоловічих і жіночих професій, а також уявлення, що жінкам складно знайти своє місце та досягти професійного росту в технічних галузях.

Щоб змінити уявлення молоді про енергетику та заохотити до вступу на енергетичні спеціальності зокрема дівчат, ГО «Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» і USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ) створили онлайн курс «Кар'єра в енергетиці - це круто!». Курс складається з 10 відео, які містять різнобічну інформацію про галузь - від інновацій в енергетиці до її значення для безпеки країни.

Десять серій курсу розповідають про причини виникнення енергії, структуру сфери енергетики, існуючі міфи й інновації, професії в енергетиці, профільні вищі навчальні заклади для вступу, стажування та роботу в енергетичних компаніях, кар'єру в енергетиці для жінок, енергетичну безпеку та цілі сталого розвитку. Особлива увага приділяється вибору кар'єри в енергетиці дівчатами.

****

Курс створено ГО «Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» в рамках грантової ініціативи «Дівчата в енергетиці» за підтримки USAID Проєкту енергетичної безпеки (ПЕБ).

Читайте також

Знахідка для ворога: для чого «енергоексперт» Куртєв злив в мережу дані про захист підстанцій

Експерт з енергетики Віктор Куртєв поставив під удар енергооб'єкти України, опублікувавши у мережі креслення їх захисту

Новини партнерів