RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Досьє

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Синєгубов Олег Васильович

Начальник Харківської обласної військової адміністрації

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов Фото: Facebook

Олег Синєгубов народився 10 серпня 1983 року у Харкові. У рідному місті він закінчив загальноосвітню школу №147.

2000 року Олег вступив на юридичний факультет до Харківського університету внутрішніх справ і в 2004-му закінчив його з відзнакою, отримавши диплом юриста.

У 2008 році Синєгубов захистив дисертацію на здобуття ступеня кандидата юридичних наук на тему "Громадянсько-правовий захист честі, гідності та ділової репутації працівників міліції".

2015-го він захистив докторську дисертацію на тему "Здійснення особистих немайнових прав фізичних осіб, які не досягли повноліття".

З вересня 2016 року Олег Синєгубов – заступник голови спеціалізованої вченої ради.

З 2018 року – член експертної ради Міністерства освіти та науки України.

Синєгубов в соцмережах

Сторінка у Facebook.

Сторінка у Телеграм.

Декларація

Олег Синєгубов оприлюднив декларацію за 2023 рік, з якої видно, що у його власності знаходиться квартира у Харкові площею 202,5 кв. метри.

Спільно з дружиною та дітьми він володіє ще чотирма квартирами у Харкові: 156,5 кв. м та 50,2 кв. м, площа ще двох не вказана.

Є у Сінєгубових нежитлове приміщення площею 233,2 кв. м., два паркомісця та кілька земельних ділянок у Харківській області.

Олег Синєгубов за основним місцем роботи у 2023 році отримав 1 350 977 грн;

Його дружина Ганна Журавльова мала дохід у сумі 246 872 грн.

Олег Синєгубов також задекларував 135 тис. доларів США та 530 тис. грн. готівкою.

Його дружина зберігала у готівці 255 тис. доларів США та 515 тис. грн.

Очільник Харківщини і його дружина мають рахунки в банках.

Дружина голови Харківської області у 2023 році мала корпоративні права на 100% у ТОВ "Сінегура-капітал" та на 99% ТОВ "Сибоній Лімітед". Це підприємство надає консультації з питань комерційної діяльності та управління. Ганна Журавльова також є беніфіціаром ТОВ "Сібоней Лімітед" та ТОВ "Сінегура-капітал".

Автомобілів у декларації Синєгубова немає.

Олег Синєгубов. Фото: facebook

Кар'єра

З липня 2004 до травня 2005 року Олег Синєгубов працював слідчим слідчого відділення УМВС України на Південній залізниці.

З січня 2008 року до липня 2008 року - слідчий слідчого відділення ЛП станція "Основа" УМВС України на Південній залізниці.

З травня 2005 року по грудень 2007 року – ад'юнкт Харківського національного університету внутрішніх справ.

З серпня 2008 року Олег Синєгубов розпочав викладацьку діяльність. Його прийнято на роботу старшим викладачем кафедри цивільно-правових дисциплін ННІ права, економіки та соціології ХНУВС. На цій посаді він працював до березня 2009 року.

З березня 2009 року до липня 2011 року він обіймає посаду доцента тієї ж кафедри.

З липня 2011 року по листопад 2015 року – заступник декана з навчально-методичної роботи ННІ права та масових комунікацій ХНУВС.

Одночасно з викладацькою діяльністю Синєгубов на громадських засадах працював помічником нардепа Верховної Ради 7-го скликання від "Партії регіонів" Ірини Бережної (з листопада 2012 року по грудень 2014 року).

У листопаді 2015 року Олег Васильович обійняв посаду декана факультету №6 ХНУВС.

2018 року він балотувався на посаду судді Вищого антикорупційного суду України, але не пройшов конкурсний відбір.

У 2019 році під час позачергових виборів до Верховної Ради був довіреною особою кандидата у народні депутати від партії "Слуга народу" у виборчому окрузі №180 девелопера Олексія Красова.

З 11 листопада 2019 року призначений головою Полтавської обласної державної адміністрації. На цій посаді він працював до 24 грудня 2021 року.

Олег Синєгубов та Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента України

24 грудня 2021 року указом президента Зеленського Синєгубова призначено на посаду голови Харківської обласної державної адміністрації, а після початку повномасштабної війни з Росією очолив Харківську обласну військову адміністрацію.

Скандали

У травні 2024 року російські окупанти перейшли кордон у районі Харківської області, захопили кілька сіл та вийшли на околиці міста Вовчанська. У ЗМІ з'явилася інформація, що ворогові вдалося це зробити через відсутність першої лінії оборонних укріплень у Харківській області.

Хоча напередодні Синєгубов проінспектував хід будівництва фортифікаційних споруд на північно-східному кордоні Харківщини, відвідав Вовчанський напрямок та прозвітував про те, що будівництво фортифікацій відбувається успішно.

Після прориву росіян, у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Харківська обласна військова адміністрація, яку очолює Олег Синєгубов, нібито укладала договори на будівництво фортифікаційних споруд з фірмами, які мають ознаки фіктивності, що, ймовірно, призвело до розкрадання сотень мільйонів гривень з бюджету.

За кілька годин після публікації тексту голова Харківської Синєгубов у своєму Telegram-каналі написав, що дав доручення профільному заступнику зібрати всіх учасників процесу будівництва фортифікаційних споруд в області.

"Кожен підрядник на засіданні групи "Прозорість і підзвітність" звітуватиме про виконані роботи. Також про результати засідання звітуватимемо публічно під час пресбрифінгу, де представники ЗМІ зможуть поставити будь-які уточнюючі питання, що хвилюють громадськість. Завжди готові до прозорої публічної реакції", - заявив він.

Згодом стало відомо, що Служба безпеки України ще з лютого 2024 року розслідує можливе завищення цін на деревину, яку Харківська обласна військова адміністрація закуповувала у приватних компаній для побудови фортифікаційних споруд.

Слідчі вважають, що деревину купували в Ізюмському лісгоспі по 970 гривень за кубометр і забирали з його складу. А постачали нібито з Дніпропетровської області за 4100 грн, "накидаючи" за логістику, навантаження тощо.

З початку 2024 року профільний департамент ОВА нібито закупив у такий спосіб деревини на суму близько 170 мільйонів гривень.

Сім'я

Дружина – Ганна Журавльова працює на кафедрі внутрішньої медицини №3 та ендокринології Харківського національного медичного університету.

Олег Синєгубов із дружиною Ганною. Фото: kg.ua

Подружжя виховує двох синів – Олександра (2016 року народження) та Артема (2020 року народження).

Цитати:

Про будівництво фортифікаційних споруд:

"Те, що ви бачили екскаватори, не означає, що це наші фортифікації. У тому напрямку також є військові, які паралельно з нами зводять ці фортифікаційні споруди".

"Я переконаний, що ціна у нас відповідає ринку. Слід порівняти ціни всіх наших обласних адміністрацій, які купували деревину для своїх потреб, тобто для будівництва фортифікаційних споруд. Я ці ціни маю, чому я так переконливо про це й говорю, але озвучити їх вам не маю права”.

Про будівельний бізнес:

"Погляньте на будівельний ринок! Ну немає жодної компанії, яка від свого імені будує всі проекти. Під конкретний об'єкт вони створюють нову компанію, техніка у них на іншій компанії. Напевно, це спосіб ведення бізнесу".

Про співпрацю з окупантами:

"Ми спілкуємося з Вовчанським районом, з населеними пунктами, які ще ближче перебувають до кордону з РФ, і люди там стоять до останнього і не хочуть співпрацювати з окупантами".

Читайте також

Ляшко Віктор Кирилович

Віктор Ляшко набув популярності під час пандемії коронавірусу

Руденко Євген Вікторович

Фінансовий аналітик Євген Руденко входить до ТОП-100 провідних українських підприємців

Свириденко Юлія Анатоліївна

Юлія Свириденко обіймає посади першого-віце-прем'єра та міністра економіки України

Новини партнерів