Лайм

Фінал Нацвідбору на Євробачення 2020: хто переміг і як виступили учасники

22 лютого Україна дізналася ім'я представника на Євробаченні 2020

Увечері 22 лютого в Києві пройшов заключний етап Національного відбору на Євробачення 2020, за підсумками якого був названий представник України на пісенному конкурсі в Нідерландах - группа GO-A з піснею "Соловей". О 19:00 канали СТБ та UA: Перший почали пряму трансляцію. Дивіться також фінал відбору на Євробачення онлайн нижче.

За можливість представити Україну в Роттердамі у фіналі змагалися шість конкурсантів (по три з першого і другого півфіналів). Виступили фіналісти в наступному порядку: Марина Круть (KRUTь), співачка Jerry Heil, гурт Go-A, співаки David Axelrod та KHAYAT, гурт TVORCHI. Нижче theLime традиційно пропонує читачеві текстовий онлайн головних подій з концертного залу КПІ в Києві.

Фінал Нацвідбору на Євробачення 2020. Текстовий онлайн подій

22:22 Сергій Притула оголосив результати глядацького голосування і переможця Нацвідбору на Євробачення-2020. Цього року судді і українці були одностайними, віддавши 6 балів групі GO-A. Саме вони поїдуть в Роттердам, щоб підкорити Європу українською піснею "Соловей".

22:12 Підрахунок глядацьких голосів не змусив глядачів трансляції Нацвідбору нудьгувати: Тіна Кароль влаштувала на сцені справжнє акробатичне шоу, виконавши пісні "Вільна" і "Ніжно".

21:54 Всі шість фіналістів Національного відбору вийшли на сцену, щоб почути оцінки суддів. Найнижчі бали оголосив Сергій Дроздов, який звик говорити артистам "неприємні речі", "хорошистів" назвала Тіна Кароль, а "відмінників" - Андрій Данилко.

1 бал - Jerry Heil

2 бали - TVORCHI

3 бали - David Axelrod

4 бали - KHAYAT

5 балів - Марина Круть (KRUTь)

6 балів - GO-A

Примітно, що судді Нацвідбору були одностайними, оцінивши виступ GO-A найкраще.

21:17 Група з Тернополя TVORCHI набрала максимальну кількість балів у другому півфіналі, але їх виступ у фіналі Нацвідбору назвали більш слабким через вокал Джеффрі Кенні. "Мені дуже подобається, що ми ментально відриваємося від всіх сусідів в іншу сторону", - сказала Тіна Кароль, відмовившись коментувати недоліки учасників.

Віталій Дроздов приховувати свого розчарування не став. "Вокал був ще гіршим, ніж минулого разу. Слухати це було не дуже приємно", - сказав він. Не став відмовчуватися і Андрій Данилко: "Я не впевнений, що ви готові поїхати на Євробачення, хоча трек - виключно хітовий і крутий. Але там з ним можна загубитися".

21:00 KHAYAT пробує свої сили в Нацвідборі вдруге, а своє повернення називає особливим. "Я повернувся, щоб представити свою країну в Європі. Я хочу показати, що ми сучасна країна, яка пам'ятає своє коріння. Втретє я пробувати не буду, бо не хочу бути артистом, який просто намагається нагадати про себе", - сказав співак.

"Я пишаюся, що ми колись працювали разом, і що сьогодні ти показуєш такий крутий рівень", - сказала Тіна Кароль, зворушивши учасника до сліз. Андрій Данилко зізнався, що якщо в минулому році його абсолютно не вразив виступ KHAYAT, в цей раз йому вдалося продемонструвати чоловічу силу і підкорити публіку.

20:45 David Axelrod кардинально змінив постановку і образи своїх беквокалістов, які в другому півфіналі Нацвідбору були в костюмах ангелів. "У жанрі, в якому працює Девід, він найкращий. Ніхто не співав так добре, як він. Але чи проголосують за це?" - засумнівався Данилко. Тіна Кароль пожартувала, що яскравий виступ співака сподобався їй настільки, що вона "вийшла б за нього заміж". "Десь там один Дан Балан розбив головою екран", - зазначив Сергій Притула, розвеселивши аудиторію.

20:15 Групу GO-A відмовляли співати українською, але музиканти рішуче налаштовані представити країну в Роттердамі рідною мовою. Їх виступ у фіналі Нацвідбору викликав у залі справжній фурор. "Може неправильно для члена журі таке говорити, але для мене ви найкращі, - зізнався Данилко. - Це не моя музика, але мені подобається. Я дивлюся мікс артистів з різних країн, і ви виділяєтеся. Це круто. Я за вас".

Віталій Дроздов побачив у виступі GO-A справжню магію, а Тіна Кароль заявила, що у вокалі Катерини Павленко звучать голоси всіх наших предків.

20:04 Jerry Heil в фіналі Нацвідбору на Євробачення-2020 довелося кардинально змінити постановку, яку в соцмережах критикували за надмірну яскравість і називали "цирком шапіто". Її рішення підтримали не всі. "Яна, ви зробили дуже велику помилку, начитавшись коментарів, - сказав Андрій Данилко. - Ви зробили номер, який не має нічого спільного з піснею VEGAN. Повна невідповідність. Якщо хочеш досягти успіху, нікого не слухай".

19:45 Хоча букмекери ставили Марину Круть (KRUTь) на останнє місце, її пісню визнали однією з найкрасивіших на національному відборі, а за результатами глядацького та суддівського голосування в першому півфіналі дівчина посіла перше місце. У фіналі Марина змінила сукню та зачіску, виступала стоячи і помітно хвилювалася, намагаючись утримати 12-кілограмову бандуру.

Суддя Нацвідбору Віталій Дроздов назвав Марину великим артистом, проте зауважив, що її вокал не був ідеальним; у Тіни Кароль претензій не знайшлося, а Данилко заявив, що її пісня - найбільш атмосферна. "Мені подобається, що є така українська атмосфера. Нема запозичення", - сказав він.

19:00 Честь відкривати фінал Національного відбору випала Вєрці Сердючці. Розігрівши публіку непорушним "Раша, гудбай", цариця українського шоу-бізнесу побалувала зал новою запальною піснею Make It Rain Champagne і заявила, що перестала брати участь в Євробаченні, "щоб інші країни могли перемогти".

18:20 Згідно з жеребкуванням, яке відбулася відразу після другого півфіналу, фінал відкриє бандуристка Марина Круть (KRUTь) з піснею "99". Нагадаємо, саме Марина стала фавориткою першого півфіналу, отримавши найвищі бали як від глядача, так і від членів журі. У бесіді з theLime співачка зізналася, що під час виступу хвилювалася, голос тремтів. Але сьогодні у дівчини є хороша можливість показати себе ще раз.

18:12 Привіт всім, хто стежить за фіналом Національного відбору на Євробачення 2020. Пряму трансляцію ефіру СТБ можна дивитися вище вже з 19:00, а тут ми також розповімо про головні події сьогоднішнього вечора у текстовому форматі.

  • Читайте також на theLime коротку бесіду з фаворитами другого півфіналу українського відбору на Євробачення - гуртом TVORCHI. Хлопці оцінили свій виступ, розповіли про головні помилки та плани на виступ у фіналі.
  • Сам пісенний конкурс Євробачення-2020 відбудеться в цьому році в Роттердамі (Нідерланди) з 12 по 16 травня. У ньому візьмуть участь 41 країна. Деякі вже встигли визначитися зі своїми представниками.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами