Лайм

Серіал "Чорнобиль" відзначили престижною премією в США

4 серпня в США пройшла церемонія вручення премій Асоціації телекритиків

У неділю, 4 серпня, в США пройшла 35-а церемонія вручення премій Асоціації телекритиків. За її підсумками проект "Чорнобиль" каналу HBO був названий кращим міні-серіалом року.

Як пише Collider, члени журі роздали телепроектам 12 статуеток, відзначивши, в тому числі, "Кращу комедію", "Кращу програму", виконавців головних ролей та інші успіхи в індустрії.

Примітно, що це не перший успіх "Чорнобиля" від HBO, який розповідає про катастрофу на Чорнобильській АЕС у 1986 році, розслідування її причин та ліквідацію наслідків. Раніше серіал виявився в топі рейтингу іменитого ресурсу про кіно IMDb, а також був номінований на 19 нагород телепремії Emmy Awards (церемонія відбудеться вже у вересні).

Що ж стосується премій Асоціації телекритиків США, відразу три статуетки дісталися комедійному серіалу "Непотріб" від BBC та Amazon Video: "Краща програма року", "Краща комедія", а також нагорода за кращу акторську гру, якої удостоїлася виконавиця головної ролі Фібі Уоллер- Брідж. В цілому ж проект розповідає про життя молодої жінки в сучасному Лондоні.

"Кращим новим шоу" назвали комедійно-драматичний серіал Netflix "Матрьошка", кращим драматичним серіалом - "Краще подзвоніть Солу" AMC. Нагороду "За видатні досягнення в новинній програмі" отримав документальний фільм "Залишаючи Неверленд", основою якого стали інтерв'ю з чоловіками, які звинуватили співака Майкла Джексона в сексуальному насильстві.

Премія "Спадщина телебачення" дісталася драматичному серіалу з елементами вестерна "Дедвуд", а премію за досягнення всього життя отримав продюсер і сценарист Девід Мілчев ("Дедвуд", "Справжній детектив").

  • Раніше канал НВО анонсував зйомки нового міні-серіалу "Цирцея" (Circe) про давньогрецьку чаклунку. Любителі фентезі та міфів затамували подих.
  • Також канал HBO завершив зйомки пілотної серії поки безіменного проекту, який стане приквелом "Гри престолів". Як стало відомо раніше, фільм знімають у Північній Ірландії, а співавтором сюжету став письменник-фантаст Джордж Мартін.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї