Лайм

За Гран-прі Венеціанського кінофестивалю поборються відразу три українські фільми

Фестиваль триватиме до 7 вересня

На острові Лідо в Італії стартовав 76-й Венеціанський міжнародний кінофестиваль, який триватиме до 7 вересня. За головний приз фестивалю - "Золотого лева" боротимуться не тільки світові кінострічки, а й українські фільми.

Так, український кінематограф на фестивалі буде представлений трьома роботами, такими як "Атлантида", "Пофарбоване пташеня" і "Статіс".

"Атландіда" українського режисера Валентина Васяновича - військова драма, дія фільму розгортається в недалекому майбутньому. За сюжетом Україна повертає до свого складу окупований Донбас.

Картина "Пофарбоване пташеня" Вацлава Маргоуля була знята за підтримки Держкіно України за однойменним світовим бестселером польсько-американського письменника Єжи Косинського. За сюжетом фільму, єврейська пара намагається захистити свого сина від геноциду і відправляє його до родичів в сільську місцевість десь в Східній Європі. Дитина змушена відправитися в подорож по дикому і ворожому світу, який керується тільки місцевими правилами, забобонами і віруваннями.

"Стасис" - це психологічна драма литовського режисера Мантаса Кведаравічюс, знята в копродукції України, Литви та Франції. Міжнародна назва картини - "Парфенон".

За головний приз кінофестивалю також побореться фільм українського режисера Сергія Лозниці під назвою "Торжество похорону", але країною походження стрічки вказана Німеччина.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї