Лайм

У Голлівуді ввели нові правила для зйомок постільних сцен: що зміниться

Відтепер за безпекою і комфортом акторів стежитимуть спеціально навчені координатори інтимних сцен

З 2017 року рух #MeToo зробив публічними безліч історій про сексуальні домагання в Голлівуді. Схоже, індустрія нарешті знайшла спосіб їх викорінити. Гільдія кіноакторів США (SAG-AFTRA) випустила нові стандарти, що вимагають присутності координаторів інтимних сцен на знімальних майданчиках, пише Vanity Fair.

Кадр з фільму "Титанік" (1997)

Робота координаторів буде полягати в тому, щоб планувати, готувати і стежити за зйомками сексуальних сцен або оголеної натури, забезпечуючи комфорт і безпеку залучених акторів. Досвід, знання і біографічні дані цих людей будуть ретельно перевірятися. Також вони повинні вміти надавати першу психологічну допомогу, якщо на зйомках їхні підопічні переживатимуть стрес.

Президент SAG-AFTRA Габріель Картеріс розповіла, що не всі працівники індустрії одразу ж підтримали новаторську ідею.

"Я працювала з деякими режисерами, які спочатку відчували нерішучість. Вони не розуміли, в чому полягають переваги координатора інтимних сцен, - сказала вона. - Одна з режисерів спочатку була обурена ідеєю, що хтось буде на зйомках. Вона думала, що її робота - захищати і направляти акторів. Потім, коли у неї з'явилася можливість попрацювати з координатором, вона виявила, що це чудова система підтримки для неї. Це допомогло їй реалізувати своє бачення, знаючи, що актори відчували себе в безпеці і були під наглядом".

Інші компанії, що виробляють фільми і серіали, вже виступили зі схожими ініціативами. Так, HBO ввели політику, що вимагає присутності координатора інтимних сцен на всіх шоу для дорослих. Netflix також впровадили аналогічну політику.

  • Раніше Емілія Кларк розповіла, як її примушували роздягатися в "Грі престолів". У першому сезоні Дейенеріс ще не могла постояти за себе, але після зустрічі з Кхалом Дрого все змінилося.
  • Раніше Дженніфер Лопес розповіла про домаганнях режисера. Під час ділової зустрічі той захотів побачити груди актриси, але вона не розгубилася.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймКiно
Теги:

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї