Лайм

Warner Bros. висунула "Дюну" Дені Вільнева на "Оскар" у 14 номінаціях

94-а премія "Оскар" відбудеться у березні 2022 року

Кінокомпанія Warner Bros. висунула "Дюну" Дені Вільнева на премію "Оскар" одразу у 14 категоріях. У тому числі, як і претендента на "Найкращий фільм".

Таким чином Тімоті Шаламе може потрапити до списку кандидатів на "Найкращу чоловічу роль", а Дені Вільнев - претендувати на "Найкращого режисера". Згідно з інформацією на сайті компанії, серед претендентів на "Оскар" за ролі другого плану також опинилися Ребекка Фергюсон, Оскар Айзек, Джейсон Момоа, Шерон Дункан-Брюстер, Зендая, Дейв Батиста та інші актори.

Серед інших категорій "Дюну" висунули на "Найкращий адаптований сценарій", "Найкращу операторську роботу", "Найкращі костюми", "Найкращий звук", "Найкращі візуальні ефекти", "Найкращий монтаж". У яких категоріях фільм стане номінантом, ми дізнаємось незадовго до премії.

Окрім "Дюни" цього року Warner Bros. також висуває на премію "Оскар" супергеройський бойовик "Загін самогубців: Місія навиліт" та нову "Матрицю: Воскресіння".

Чи гідна "Дюна" статуетки за "Найкращий фільм"?

94-та церемонія вручення кінопремій "Оскар" відбудеться 27 березня 2022 року. Претендентом від України на місце у шорт-листі цього року стала драма Наталії Ворожбіт "Погані дороги".

  • Тим часом студія Legendary Entertainment офіційно схвалила продовження Дюни Дені Вільнева. Згідно з попередніми планами, на другу частину фільму варто чекати в жовтні 2023 року.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня