Лайм

Алека Болдвіна звинуватили у ненавмисному вбивстві Галини Хатчінс - який вирок йому загрожує

Трагедія на зйомках сталася у 2021 році

У жовтні 2021 року на зйомках вестерну Rust (Іржа) Алек Болдвін випадково застрелив операторку родом з України Галину Хатчінс. Актор не знав, що тримає в руках пістолет, заряджений бойовими патронами, а після трагічного інциденту наполягав, що не натискав на курок.

Розслідування обставин смерті Хатчінс тривало 15 місяців, і тепер Болдвіна звинуватили в ненавмисному вбивстві, пише BBC.

Фото: Getty Images

Аналогічне звинувачення також буде висунуто проти Ханни Гутьєррес Рід - зброярки фільму, яка мала проконтролювати безпеку бутафорського револьвера. Адвокати обох заявили, що мають намір оскаржувати звинувачення у суді.

"Актор і продюсер Алек Болдвін і зброянка Ханна Гутьєррес Рід будуть звинувачені за двома пунктами в ненавмисному вбивстві, - йдеться в заяві окружного прокурора Санта-Фе Мері Кармак-Олтвіс. - Я визначила, що доказів достатньо. Для мене ніхто не може бути вищим за закон, і кожен заслуговує на справедливість".

Читайте також: Алек Болдвін готовий завершити кар'єру після смерті операторки на зйомках.

Кінорежисер "Іржі" Джоел Соуза також був поранений в результаті стрілянини, але прокуратура заявила, що жодних звинувачень у зв'язку з цим пред'явлено не буде.

Галина Хатчінс Фото: Getty Images

Якщо Болдвіна та Гутьєррес Рід визнають винними, їм загрожує до 18 місяців тюремного ув'язнення та штраф у розмірі 5000 доларів. Обидва постануть перед судом присяжних, дату якого ще не призначено.

Помічник режисера фільму Девід Холлс раніше визнав себе винним у недбалому використанні смертоносної зброї: йому призначили 6 місяців випробувального терміну (нагляд замість ув'язнення).

Адвокат Алека Болдвіна Люк Нікас назвав рішення прокурора "жахливою судовою помилкою".

"У містера Болдвіна не було підстав вважати, що в пістолеті чи десь ще на знімальному майданчику була бойова куля, - каже він. - Він покладався на професіоналів, з якими працював, які запевнили його, що в пістолеті немає бойових патронів. Ми боротимемося з цими звинуваченнями, і ми переможемо".

Сам Болдвін після стрілянини сказав, що пістолет дав осічку, що не натискав на курок і не знав, що зброя заряджена. "Я не знаю, що сталося на знімальному майданчику. Я не знаю, як ця куля потрапила до цього пістолета. Я не знаю", - заявив він в інтерв'ю зі сльозами на очах.

Фото: Getty Images

Читайте також: Сценарій не вимагав стрілянини. У позові проти Алека Болдвіна розкрили нові деталі трагедії на зйомках.

Актор також подав позов проти кількох людей, причетних до фільму, зокрема проти Гутьєррес Рід та Девіда Холлса, стверджуючи, що вони обоє не змогли ретельно перевірити пістолет.

Нагадаємо, що Галина Хатчінс померла в лікарні невдовзі після того, як під час репетиції сцени у церкві Алек Болдвін вистрілив їй у груди з револьвера. Інцидент призвів до звинувачень у недбалості та закликів до покращення протоколів безпеки на знімальних майданчиках.

Болдвін та продюсерська компанія фільму досягли з сім'єю загиблої угоди про суму, яка не розголошується. Це сталося після того, як чоловік кінематографістки подав позов щодо неправомірної смерті і порушення галузевих стандартів.

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші