RU  UA

Дізнатися

Періодично їздила: Ірина Гатун з "Кварталу 95" пояснила свої фото з окупованого Криму

Зірка розповіла, як перетинала кордон півострова

Акторка Ірина Гатун, з іменем якої пов'язаний скандальний номер "95 Кварталу" про переселенку зі Скадовська, прокоментувала свої фото з окупованого Криму. Нагадаємо, у її соцмережах можна знайти світлини з півострова, зроблені у 2015, 2018 та 2019 роках, тобто вже після анексії.

У інтерв'ю виданню "КП" Гатун розповіла, що приїжджала на окуповані території, аби підтримати близьку подругу, яка через певні свої обставини не може звідти виїхати. Ім'я цієї людини Ірина називати не стала, щоб у неї не було через це проблем.

Читайте також: "Щасливі жінки з грошима": гумористка Вікторія Таран видала скандальний "жарт" про вдів.

Ірина ГатунФото: instagram.com/irina_gatun

"Я їздила туди, щоб підтримати близьку подругу, яка підтримує Україну, але через певні обставини змушена жити на тимчасово окупованій росією території, - коментує тему кадрів з Криму українка. - Подруга тоді тільки-но народила дитину, до того ж дуже болісно сприйняла ситуацію з анексією. І через це у неї погіршилося здоров’я. Подруга зараз вже має двох дітей і не може виїхати з ними, вона постійно каже, що їй там тошно, тому просила приїхати і допомогти".

Також акторка зауважила, що не порушувала закон, оскільки приїжджала на півострів з українським паспортом через офіційний контрольний пункт в'їзду та виїзду "Каланчак" – територію України.

"Коли я їздила в Крим, я не порушувала закону. В’їзд та виїзд на територію тимчасово окупованого півострова я здійснювала з українським паспортом через територію України – через офіційний контрольний пункт в’їзду-виїзду "Каланчак". Виходить, що зараз люди гноблять мене, українку, за те, що я поїхала з української сторони з українським внутрішнім паспортом в наш український Крим", - говорить Гатун.

Читайте на тему: Упирі і стерв'ятники: Єфросиніна засудила поведінку ютуберів Іванова і Петрова, які ображали жінок.

Гатун їздила в Крим після анексіїФото: instagram.com/irina_gatun

Акторка додала, що в окупованому Криму залишаються українці, які через власні життєві обставини не можуть виїхати, і вимушені наразі миритися з тією реальністю, яка є.

"І я періодично їздила до неї, щоб розрадити та підтримати у важкий період. Ім’я подруги вказувати я не буду, бо у неї і так там дуже багато проблем. Навіть просто через те, що вона зі мною спілкувалася в месенджері після 24 лютого 2022 року, в неї виникли серйозні проблеми. В Криму ж нема ніякої свободи слова. І коли там знаходиться близька людина і їй там навіть поговорити нема з ким – це дуже важко, - зауважила зірка. - В Криму і досі знаходяться українські люди, які за Україну, які люблять Україну, але через деякі причини не можуть виїхати звідти. Ми ж не можемо кинути наших людей".

Гатун в образі переселенки зі СкадовськаФото: youtube.com

Окрім того, Гатун зізналася, що спершу їй було важко впоратися з хвилею критики, яка обрушилася на неї після скандального номера про переселенку зі Скадовська. Проте підтримка колег та близьких допомогла їй впоратися із ситуацією та піти далі.

"Перші два дні - дуже важко. Тиск піднявся. Але напилася таблеток, м’ятного чаю і пішла далі… Я свій стан в перші дні можу порівняти з тим, який був на початку повномасштабної війни, - зізнається вона. - Але підтримка глядачів, друзів, колег, акторів «Чорного Квадрату», людей, які мене знають особисто, і навіть незнайомих людей, дала мені можливість підняти голову".

Читайте на нашому сайті: MELOVIN висловився проти того, щоб пісня Alyona Alyona і Jerry Heil представляла Україну на "Євробаченні".

Нагадаємо, після виходу в ефір "жарту" про переселенку зі Скадовська, яка намагається говорити українською, проте припускається помилок, у Києві скасували виставу Гатун. Напередодні Ірина записала вибачення та звернення до хейтерів. Тоді акторка заявила, що хейт з'явмвся не через обурення українців, а галас, за її словами, навмисно підняли росіяни.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Израиль выступил на Евровидении-2024 во втором полуфинале 9 мая – Эден Голан сначала освистали, а затем аплодировали ей

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Второй полуфинал Евровидения 2024 9 мая – смотреть онлайн трансляцию конкурса – кто выступал и какими были результаты голосования

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали известны имена новых финалистов после проведения второго полуфинала Евровидения 2024 – как выглядит таблица результатов, кто в финале