Лайм

Як російська культура пролізає в "європейські щілини"

Поки одні солідарні з Україною країни Євросоюзу скасовують виступи російських діячів культури, інші продовжують допускати або повертати на європейську сцену артистів з країни-терористки, попри критику і протести українців. На початку місяця українські активісти спільно з зусиллями посольства України в Словенії та міністерства закордонних справ України домоглися скасування концерту в Любляні російської прими-балерини Світлани Захарової, яка є відкритою прихильницею Володимира Путіна та військової агресії проти України. Тепер стало відомо, що виступ путіністки на Люблянському фестивалі таки відбудеться, проте у скороченій формі.

Про це написало місцеве видання RTV SLO, посилаючись на директора заходу. Дарко Брлек підтвердив журналістам, що Захарова виступить 20 серпня у Будинку Цанкар'єва зі своїм балетом.

Читайте також: Пропагандистів не пускати: у Казахстані скасували концерти російської команди КВК.

Світлана Захарова Фото: wikipedia

"Modanse - це шоу з двох частин, що складається з балету і триб'юту Коко Шанель з більш ніж 80 костюмами. Ми покажемо друге шоу - всесвітній гала-концерт "Світлана Захарова і друзі" за участю артистів балету з усього світу. Про виступ буде оголошено у найближчим часом. Воно відбудеться того ж дня", - додав Брлек.

Нагадаємо, що на початку червня Міністерство закордонних справ України повідомило, щоб виступ Захарової у Словенії не відбудеться "завдяки комплексній роботі Посольства України у Словенії з представниками словенських державних установ та за сприяння української громади у Словенії".

У відомстві тоді подякували партнерам за підтримку та допомогу у вирішенні цього питання: "Російська культура – культура агресії, терору, експансії та пропаганди. Дякуємо нашим партнерам за недопущення поширення російського так званого "великого мистецтва" на світових сценах і майданчиках".

Фото: t.me/Ukraine_MFA

Світлана Захарова – уродженка Луцька, яка обрала Росію та вирушила будувати кар'єру у Великому театрі у Москві після закінчення Київського хореографічного училища. Окрім творчості, вона також займалася політикою: у 2007-11 роках була депутаткою партії "Єдина Росія", а у 2014, коли Росія розпочала агресію проти нашої країни, підтримала окупантів, підписавши листа на підтримку політики диктатора Путіна.

Захарова не єдина представниця російської культури, яка продовжує виступати в Європі. У 2022 році Берлінська державна опера скасувала виступи оперної співачки-путіністки Анни Нетребко, але вже за рік повернула її на сцену.

Фото: wikipedia

Анна Нетребко - російська оперна співачка, народна артистка Росії. Нині громадянка РФ живе у Відні. Скандально відома завдяки фінансовій підтримці терористичного угруповання "ДНР". Фігурантка бази даних центру "Миротворець".

Раніше ми писали, що в лютому 2024 року американський телеканал HBO після критики українців та звернення МЗС України розірвав контракт з Мілошем Біковичем, який мав зіграти у 3 сезоні серіалу "Білий лотос". Сербський актор, який 10 років прожив у РФ, є відкритим шанувальником Володимира Путіна та військової агресії проти України.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Прикро, що татко на війні: дружина Віталія Козловського поділилася успіхами маленького сина

Дружина співака Віталія Козловського Юлія Бакуменко поділилася в мережі першими успіхами їхнього 4-місячного сина Оскара, доки співак служить 

Я сумував: Дан Балан після тривалого мовчання про війну несподівано приїхав в Україну

Молдавський співак Дан Балан приїхав в Україну і показав відео з Буковеля

Маячня і дурість: Настю Каменських захейтили за "розваги" в столичному метро

Відому українську співачку Настю Каменських розкритикували у мережі за дивне відео, як вона з іншою артисткою красується у київському метро