Лайм

Може зупинитися серце: Раміна дала важливу пораду, як заспокоїти чіхуахуа під час обстрілів

Журналістка - власниця двох компактних собачок

Домашні тварини, як і люди, переживають стрес і тривогу від російських обстрілів. Особливо від звуків вибухів страждають маленькі породи песиків, як-от чіхуахуа - у них може зупинитися серце. Раміна Есхакзай, яка є власницею двох таких хвостиків, дала пораду, як заспокоїти улюбленців під час ракетних атак.

В Instagram-історіях журналістка поділилася, що одна з її собачок на ім'я Моня дуже боїться гучних звуків, а під час вибухів - ховається і тремтить.

Читайте також: Просто помер у клітці: Даша Астаф'єва розповіла, як у ветклініці занапастили її улюбленця.

Фото: instagram.com/raminalalala

"Це Монічка так вночі боялась. Вона навіть коли щось падає, одразу біжить у коридор і ховається, - розповіла Раміна. - Бідні тваринки не розуміють, що відбувається".

Далі інтерв'юерка дала власникам чіхуахуа пораду, якою з нею поділилася зооволонтерка.

"Треба давати заспокійливе, оскільки у чіхуахуа від нервів може зупинитися серце, - розповіла вона. - Моня вже важить 3 кг, їй треба давати чверть препарату гебапентин. Куплю і буду за цим слідкувати. Бо вона дуже боїться".

Моня Фото: instagram.com/raminalalala

В інтерв'ю Гордону Раміна розповідала, що одного песика, Сірі, вона купила як подарунок своєму колишньому нареченому, а другого, Моню, забрала з "чорного" розведення.

"Я обожнюю собак. І мені дуже хочеться, щоби в Україні взагалі не було чорних розведенців. Для тих глядачів, хто не розуміє, що таке "чорне" розведення: це коли людина купує собаку... Наприклад, мою Моню. Це не на 100% чіхуахуа, помісь. І виходить так, що собачку змушували народжувати кожну тічку. Її щенята гинули. У Моні навколо шиї сліди від мотузки. Тому що вона не хотіла народжувати. Її примушували. Ця жінка, господарка Моні, займається цим бізнесом 15 чи 20 років. Я говорю: "Ви ж податки не платите - все нелегально. Так?" Вона каже: "Так, не плачу. Це мій бізнес". Вона годувала собак, знаєте чим? Кошенятами", - розповідала журналістка.

Сірі Фото: instagram.com/raminalalala

Раніше Раміна Есхакзай розповіла про комплекси, які з'явилися після участі у шоу "Холостяк".

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також