Лайм

Варення з агрусу: простий покроковий рецепт корисної заготовки

Готуємо чи не найпопулярнішу серед заготовок на зиму

З настанням сезону любителі заготувати смаколики на зиму задаються схожими запитаннями, одне з них - як приготувати варення з агрусу. На цьому етапі варто відразу сказати, що рецепт його дуже простий і подужає його будь-який бажаючий з мінімальним досвідом на кухні. Що ж стосується самого варення, це унікальний продукт не тільки за складом корисних речовин, але й за своїм смаком.

Варення з агрусу чи не найпопулярніша серед заготовок на зиму, а все завдяки його смаковим якостям і простоті в приготуванні. The Lime згадав класичний рецепт, для якого вам знадобляться лише цукор (1 кг), вода (200 мл) і сам агрус (1 кг). Що за часом? Максимум - кілька годин. Давайте-но приготуємо ваше відмінне варення!

Крок 1: Готуємо ягоду: перебираємо, миємо, видаляємо корінці, пошкоджені ягоди відкидаємо. Вже чисті ягоди викладаємо на полотно і даємо обсохнути.

Крок 2: Підсохлий агрус пересипаємо в емальований посуд і засипаємо його цукром. Посудину ставимо в холодильник і залишаємо там на всю ніч. За ці кілька годин ягода пустить сік.

Крок 3: Виймаємо вранці каструлю і додаємо до неї воду. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння на невеликому вогні. Дочекавшись, додаємо цукор, що залишився і ретельно перемішуємо дерев'яною лопаткою. При необхідності знімаємо піну.

Крок 4: Розмішавши цукор, даємо майбутньому варенню поваритися ще 5 хвилин, але тільки на слабкому вогні. Далі прибираємо каструлю з вогню і залишаємо до повного охолодження. Коли каструля стає холодною, масу в ній знову доводимо до кипіння і кип'ятимо також близько 5 хвилин. Далі знову даємо охолонути.

Крок 5: Процедуру з кип'ятінням повторюємо і в третій раз, але вже не залишаємо варення остигати, а відразу розкладаємо по стерилізованим заздалегідь банкам. Їх тут же закриваємо кришками. Закриті банки ставимо на кришку, загортаємо в ковдру і даємо повністю охолонути.

Ну ось, ваше варення з агрусу готово! Зберігати його варто в прохолодному місці, де немає прямих променів сонця. Як бонус ми також пропонуємо вам корисний відеорецепт з приготування янтарного варення з агрусу.

Читайте також

Розсада оживе на очах: перевірений спосіб підживлення рослин дріжджами

Городники розповіли, як підживити розсаду - для цього треба використовувати дріжджі

Розсада почне нарощувати коріння з перших днів: що треба додати в ґрунт

Городники дали поради щодо підготовки ґрунту для розсади, щоб змусити її наростити гарне коріння

Медовик з вишневою начинкою, який завжди виходить: улюблений торт по-новому

Приготуйте медовик з вишневою начинкою - вона додасть торту приємну кислинку