Лайм

Готуємо торт з кабачків з помідорами та сиром: простий рецепт і поради

Кабачковий торт - те, що вам неодмінно варто спробувати, якщо ви любитель овочів

Торт з кабачків або кабачковий торт - те, що вам неодмінно варто спробувати, якщо ви любитель овочів. Смачне вітамінне блюдо не тільки прикрасить будь-який святковий стіл, а й стане відмінною заміною важким м'ясним приготуванням. Як варіант, прикрасити його можна помідорами, зеленню та сиром.

Готується торт з кабачків доволі просто. The Lime згадав покроковий рецепт, який буде під силу кожному бажаючому. Для нього вам знадобляться: молоді кабачки (1кг), яйця курячі (3 шт), сметана (125 г), борошно (1 склянка), сода (½ ч. Ложки), помідори (500 г), часник (3 зубчики), твердий сир (200 г), пучок кропу, зелену цибулю, сіль і чорний перець (за смаком). Давайте приготуємо ваш овочевий торт!

Фото: pinterest.com

Крок 1: Натираємо молоді кабачки на середню терку. Додаємо до них яйця, сіль, перець, соду та сметану. При бажанні завжди можна додати улюблену овочеву приправу.

Крок 2: Ретельно все вимішуємо і до отриманої маси додаємо борошно. Також вимішуємо до повного його розчинення. Тісто буде здаватися занадто густим, але доволі скоро сік кабачків та сіль його розбавлять (якщо соку виявляється занадто багато і тісто не густіє, додаємо ще муки). Пробуємо тісто на смак. При необхідності додаємо сіль та перець.

Крок 3: Вибираємо для приготування верств нашого торту сковороду невеликого діаметра (до 18 см). Змащуємо рослинним маслом і добре розігріваємо. Далі викладаємо тісто ложкою, рівномірно розподіляємо його по всій поверхні.

Крок 4: Коржі смажимо на слабкому вогні під кришкою до рум'яного стану обох сторін. Готові коржі складаємо на тарілку.

Крок 5: Даємо коржам повністю охолонути, трохи підсохнути і починаємо збирати торт. Для цього готуємо гострий сметанний соус: кладемо до сметани дрібно нарізаний кріп, тиснемо часник, ретельно перемішуємо додаємо сіль за смаком.

Крок 6: Помідори ріжемо тонкими пластинами. Сир тремо на середню терку. Далі змащуємо кожен корж нашого торту сметанним соусом, кладемо на низ кілька кілець помідорів і посипаємо тертим сиром.

Крок 7: Останній корж теж змащуємо соусом, додаємо помідори та сир, посипаємо зеленню та цибулею. На цьому етапі ваш кабачковий торт готовий і його вже можна подавати на стіл.

В якості бонусу також пропонуємо вам відеорецепт з приготування торта з кабачків у домашніх умовах:

  • Читайте також на theLime покроковий рецепт малосольних огірків, який дозволить вам зробити їх пружними та хрусткими.
  • А також прості поради, як приготувати домашнє вино з полуниці. Для простого в приготуванні напою вам знадобиться лише цукор, свіжа полуниця і вода.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Подарунок для тещі: астрологи назвали найкращих зятів по знаку Зодіаку

Астрологи назвали найкращих зятів за гороскопом - у списку опинилися Козероги, Раки, Терези, Тельці та Риби

Який крем має бути в торті "Наполеон": класичний рецепт на молоці

Як у домашніх умовах зробити заварний крем на основі молока, яєць та кукурудзяного крохмалю, яким можна змащувати коржі Наполеона

Стильний хіт 2024 року: який фасон курток став фаворитом серед модниць

Навесні 2024 року справжнім хітом стали куртки бомбери кольору хакі - які фасони актуальні та з чим їх носити