Деруни господині звикли готувати з картоплі, проте в сезон гарбузів варто трохи зімповізувати, забувши про традиційний інгредієнт цієї страви. Вона виходить дуже смачною, навіть не одразу можна здогадатися, з чого зроблена смакота.

Видання NewsYou пропонує свій варіант приготування дерунів з гарбуза.

Гарбузові деруниФото: depositphotos.com

"Навіть ті, хто не дуже любить цей овоч, будуть із задоволенням смакувати, не здогадуючись, із чого вони. У кращому випадку скажуть, що з моркви!" – зазначили в матеріалі.

Читайте також: Пальчики оближеш: як приготувати борщову заправку на зиму.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Інгредієнти:

  • сирий гарбуз – 500 г;
  • одна цибуля;
  • часник – три-чотири зубчики;
  • одне яйце;
  • сіль – 0,5 ч. л.;
  • перець – за смаком;
  • борошно – 3 ст. л. з гіркою.

Приготування

Гарбуз треба почистити від шкірки та насіння, натерти на малу терку, а також подрібнити цибулю та часник.

Наступний крок - додати яйце, сіль, перець та борошно. Добре все вимішати.

Сковорідку з олією треба добре розігріти. Олії не шкодуйте, її має бути багато, на рівні двох пальців. Обсмаживши дерунчики з обох боків, їх варто перекласти на паперові рушники, аби позбутися зайвого жиру. Все. Подавати зі сметаною та облизувати пальці. Це золото.

Раніше ми писали, як правильно солити котлети. Вимішавши всі компоненти перед ліпленням, можна посолити.

Цікаві новини для вас: