Лайм

У мережі обговорюють заборонений фільм з ДіКапріо: до його назви в заголовку ми поки не готові

На початку кар'єри Леонардо ДіКапріо брав участь в проекті, який міг перешкодити йому стати зіркою

Західні ЗМІ обговорюють заборонений фільм 1995 року, в якому 21-річний Леонардо ДіКапріо знявся разом зі своїми друзями Тобі Магуайром і Кевіном Конноллі. У наступні десятиліття актори люто билися, щоб не дати своєму проекту побачити світ. Схоже, на те є причина: чорно-біла 82-хвилинна картина наповнена жахливими образами, які актори адресують всім і кожному.

"Зірки принижують всіх, обговорюють мастурбацію, бісексуальність і відсутність акторської кар'єри, - пише видання New York Post. - ДіКапріо, Магуайр, Конноллі і Скотт Блум грають молодих акторів, які регулярно зустрічаються з новими дівчатами, з якими поводяться як із собаками".

Фільм, заборонений до показу в США і Канаді, називається "Don's Plum" ("Слива Дона"). Його назва сама по собі є скандальною. Сленгове значення слова "plum" в англійській мові - головка пеніса, яка стає фіолетовою, якщо зав'язати статевий орган мотузкою.

Видання New York Post розкрило подробиці фільму, який ДіКапріо і Магуайр хотіли назавжди приховати від глядачів.

Фільм "Слива Дона" був знятий за 6 днів, а режисером виступив Р.Д. Робб. Він розповідає про групу з 20 хлопців, які збираються щосуботи ввечері в закусочній в Лос-Анджелесі. У ньому ДіКапріо грає грубого, безцеремонного Дерека, чиї "видатні" репліки звучать так: "Ви, дівчатка, взагалі мастурбуєте?" Або "Я, чорт візьми, кину пляшку тобі в обличчя, проклята повія".

Тим часом персонаж Магуайр в одній сцені, вирізаній з фінальної версії, розкриває свої незвичайні звички в мастурбації.

"Вони настільки вільні і здаються настільки природними, що аудиторія буде дивитися на це і говорити: "О, це вони і є". Саме тому ДіКапріо і Магуайр не хотіли, щоб американська аудиторія коли-небудь бачила їх персонажів на великому екрані", - припускає Тауд Бекман, один з продюсерів фільму.

У свідченнях, представлених в рамках судового процесу 1998 року, в результаті якого фільм був заборонений в США, ДіКапріо і Магуайр стверджують, що вони ніколи не хотіли, щоб проект став повнометражним фільмом.

У дні "Сливи Дона" Ді Капріо був номінований на премію Оскар за драму "Що гризе Гілберта Грейпа", а Магуайр намагався завоювати популярність в Голлівуді. В їх компанію входили амбітні молоді люди, які також хотіли зробити кар'єру. Згодом ДіКапріо прийшов до неймовірної слави, Магуайр зробив великий прорив як "Людина-павук", але інші члени команди зіткнулися з серйозними наслідками: крахом кар'єри і дружніх відносин, розлученнями і думками про самогубство. Така доля чекала і Дейла Уітлі, другого продюсера скандального фільму.

"Я був одержимий успіхом, - каже Уітлі. - Ми вірили, що знімаємо фільм з нашими друзями, і по дурості не звертали уваги на оформлення документів".

Всі були в захваті від експерименту. Після двох днів роботи ДіКапріо полетів на зйомки фільму "Кімната Марвіна", і команда продовжила без нього. На виході вийшло близько 30 годин плівки, і горе-кінематографісти вирішили перетворити його в повнометражну картину, яку покажуть на фестивалях і в кінотеатрах. Але коли ДіКапріо дізнався про плани приятелів, він відразу ж стривожився.

"Лео сказав:" Хлопці, я не хочу, щоб це стало повнометражним фільмом. Я не можу дозволити собі поганий фільм прямо зараз. Це просто зашкодить моїй кар'єрі", - згадує Уітлі.

Уітлі та інші учасники вважали, що фільм, який вони зробили, стане витвором мистецтва - нарівні з "Клерками" 1994 року або культовою класикою "Дітки" Хармоні Коріна 1995 року. Маркетинговий директор студії Paramount Джеррі Мідорс переконав групу оголосити пресі, що "Слива Дона" завершена. Так, в червні 1996 року вийшла стаття, написана майбутнім редактором Deadline Анітою Буш.

У статті говорилося, що ДіКапріо і Магуайр "тихо зняли інді-фільм", в якому також знімалися Конноллі і Скотт Блум. ДіКапріо був розлючений цими новинами, але Уітлі і Бекман стверджують, що його реакція на саму стрічку була іншою: "Лео буквально катався по підлозі від сміху".

За словами Уітлі, йому почали надходити вигідні пропозиції, в тому числі від скандального керівника Miramax Гарві Вайнштейна.

Але коли Магуайр і його агент побачили "Сливу Дона", вони виступили проти релізу. Фільм був занадто різким для іміджу Магуайра, і "він думав, що це зруйнує його кар'єру". За словами Уітлі, Магуайр звинуватив своїх приятелів в спробах скористатися його і ДіКапріо славою, і Лео став на сторону друга.

"Я хочу, щоб "Слива Дона" згоріла!" - заявив Тобі Магуайр.

"Магуайр був одним з моїх найближчих друзів, і я вірив, що він зрозуміє все. Але він виступив за знищення фільму. Вся робота. Все померло в той день", - згадує Уітлі.

Незабаром потенційні угоди з продюсерськими компаніями завмерли: "Сливу Дона" зняли з лайн-апу фестивалю "Санденс", а Miramax більше не був зацікавлений в інвестуванні.

"У той момент всі мої зв'язку повністю зникли, у мене був мертвий фільм, і я опинився в чорному списку", - сказав Уітлі.

Творці, в тому числі Робб, Уїтлі і Мідорс, чинили опір, подавши позов до Верховного суду Лос-Анджелеса на 10 мільйонів доларів проти ДіКапріо і Магуайра. Акторів звинувачували в організації кампанії проти просування фільму. Ді Капріо і Магуайр відповіли зустрічним позовом.

На плівках з показаннями, які опублікував The Post, ДіКапріо наполягає, що фільм повинен був залишатися короткометражним, і що обвинувачені неодноразово намагалися переконати його погодитися на повнометражний фільм, чого він ніколи не хотів. Магуайр, в свою чергу, стверджував, що продюсери просто намагалися домогтися власного успіху.

Після довгих обговорень сторони врешті-решт владнали конфлікт. В рамках мирової угоди позивачі повинні були видалити деякі рядки з фільму. Також сторони домовилися не випускати "Сливу Дона" в США і Канаді, хоча її показали на Берлінському кінофестивалі 2001 року.

Огляд фільму ставить йому B+, вихваляючи гру Ді Капріо, але відзначаючи: "На жаль, є ймовірність, що ви не зможете його побачити: судове врегулювання з ДіКапріо і Магуайром забороняє будь-яку форму випуску "Сливи Дона" в Північній Америці".

При цьому "Слива Дону" була випущена в багатьох європейських країнах і в Японії. Велика частина прибутку пішла на оплату юридичних послуг. Уітлі каже, що він заробив на фільмі всього 180 доларів.

Зрештою Уітлі відмовився від своїх мрій стати великим в Голлівуді, але він ніколи не забував "Сливи Дона". У 2014 році він зважився викласти фільм на веб-сайт freedonsplum.com. Фільм залишався на сайті протягом 16 місяців, але приблизно за місяць до того, як ДіКапріо отримав свій "Оскар" в 2016 році, відео було видалено у відповідь на вимоги Леонардо ДіКапріо і Тобі Магуайра.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

У них чудове почуття стилю: які знаки Зодіаку вміють красиво одягатися

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які красиво одягаються і завжди мають стильний вигляд - Терези, Леви, Близнюки, Тельці

Як приготувати "ліниву" паску на Великдень-2024: швидкий рецепт, який вийде у всіх

Як у домашніх умовах приготувати швидку паску з бездріжджового тіста, щоб урізноманітнити святкове меню своєї родини на Великдень 

Натуральне добриво з дріжджів: як їх розводити і використовувати на городі

Розчином дріжджів у квітні і травні можна підгодувати цибулю, часник, редис та інші рослини - як його приготувати, в чому користь