Існує думка, що майонез - це щось винятково магазинне, що вкрай важко і клопітно приготувати вдома. Якщо ви також замислювалися про це, поспішаємо вас переконати у протилежному. Рецепт домашнього майонезу здивує вас простотою інгредієнтів і самого процесу приготування.
Для того, щоб отримати смачний і густий майонез, нам знадобляться найпростіші продукти та блендер. Через 10 хвилин ви зможете задовольнятися смачним соусом без консервантів і сміливо давати його дітям. Якщо ж любите використовувати його як заправку до салату, повірте, домашній варіант ваш анітрохи не розчарує. Швидше навіть навпаки здивує своїми смаковими якостями.
Отже, для приготування 250г майонезу в домашніх умовах нам знадобляться лише кілька продуктів:
- Рафінована соняшникова олія (200 мл)
- Куряче яйце (1 шт)
- Сіль (0,5 ч. ложки)
- Цукор (1 ч. ложка)
- Гірчиця (1 ч. ложка)
- Оцет 9% (1 ст. ложка)
- Холодна кип'ячена вода (1 ст. ложка)
Рецепт майонезу нараховує всього кілька послідовних кроків. Просто виконуйте наступні дії:
Крок 1: Ретельно миємо яйце, витираємо насухо. Виливаємо до просторого стакану все масло і розбиваємо туди яйце.
Крок 2: Додаємо в стакан цукор, сіль, гірчицю. Вливаємо оцет та воду.
Крок 3: Візьмемо потужний блендер, ідеальною в даному випадку буде цільна металева насадка-товкач. Опускаємо її в стакан прямо на жовток і включаємо на повну потужність. Емульсія поступово почне густіти та заповнювати стакан.
Крок 4: Ретельно збивши вміст склянки, переливаємо майонез до банки і ставимо на зберігання у холодильник. Але пам'ятайте, що зберігається він лише три дні, тому куди краще його вжити відразу свіжим.
Дивіться також рецепт домашнього майонезу на відео. І приємного вам апетиту!
- Читайте також на The Lime, як приготувати на зиму аджику з помідорів. Часом правильно приготована аджика може замінити вам хороший соус до м'яса, стати відмінною добавкою до страв з картоплі або рису.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.