Лайм

Домашній майонез за 10 хвилин: простий рецепт соусу без консервантів

Готувати майонез вдома значно легше, ніж це могло здаватися

Існує думка, що майонез - це щось винятково магазинне, що вкрай важко і клопітно приготувати вдома. Якщо ви також замислювалися про це, поспішаємо вас переконати у протилежному. Рецепт домашнього майонезу здивує вас простотою інгредієнтів і самого процесу приготування.

Для того, щоб отримати смачний і густий майонез, нам знадобляться найпростіші продукти та блендер. Через 10 хвилин ви зможете задовольнятися смачним соусом без консервантів і сміливо давати його дітям. Якщо ж любите використовувати його як заправку до салату, повірте, домашній варіант ваш анітрохи не розчарує. Швидше навіть навпаки здивує своїми смаковими якостями.

Отже, для приготування 250г майонезу в домашніх умовах нам знадобляться лише кілька продуктів:

  • Рафінована соняшникова олія (200 мл)
  • Куряче яйце (1 шт)
  • Сіль (0,5 ч. ложки)
  • Цукор (1 ч. ложка)
  • Гірчиця (1 ч. ложка)
  • Оцет 9% (1 ст. ложка)
  • Холодна кип'ячена вода (1 ст. ложка)

Рецепт майонезу нараховує всього кілька послідовних кроків. Просто виконуйте наступні дії:

Крок 1: Ретельно миємо яйце, витираємо насухо. Виливаємо до просторого стакану все масло і розбиваємо туди яйце.

Крок 2: Додаємо в стакан цукор, сіль, гірчицю. Вливаємо оцет та воду.

Крок 3: Візьмемо потужний блендер, ідеальною в даному випадку буде цільна металева насадка-товкач. Опускаємо її в стакан прямо на жовток і включаємо на повну потужність. Емульсія поступово почне густіти та заповнювати стакан.

Крок 4: Ретельно збивши вміст склянки, переливаємо майонез до банки і ставимо на зберігання у холодильник. Але пам'ятайте, що зберігається він лише три дні, тому куди краще його вжити відразу свіжим.

Дивіться також рецепт домашнього майонезу на відео. І приємного вам апетиту!

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні