Лайм

Домашній майонез за 10 хвилин: простий рецепт соусу без консервантів

Готувати майонез вдома значно легше, ніж це могло здаватися

Існує думка, що майонез - це щось винятково магазинне, що вкрай важко і клопітно приготувати вдома. Якщо ви також замислювалися про це, поспішаємо вас переконати у протилежному. Рецепт домашнього майонезу здивує вас простотою інгредієнтів і самого процесу приготування.

Для того, щоб отримати смачний і густий майонез, нам знадобляться найпростіші продукти та блендер. Через 10 хвилин ви зможете задовольнятися смачним соусом без консервантів і сміливо давати його дітям. Якщо ж любите використовувати його як заправку до салату, повірте, домашній варіант ваш анітрохи не розчарує. Швидше навіть навпаки здивує своїми смаковими якостями.

Отже, для приготування 250г майонезу в домашніх умовах нам знадобляться лише кілька продуктів:

  • Рафінована соняшникова олія (200 мл)
  • Куряче яйце (1 шт)
  • Сіль (0,5 ч. ложки)
  • Цукор (1 ч. ложка)
  • Гірчиця (1 ч. ложка)
  • Оцет 9% (1 ст. ложка)
  • Холодна кип'ячена вода (1 ст. ложка)

Рецепт майонезу нараховує всього кілька послідовних кроків. Просто виконуйте наступні дії:

Крок 1: Ретельно миємо яйце, витираємо насухо. Виливаємо до просторого стакану все масло і розбиваємо туди яйце.

Крок 2: Додаємо в стакан цукор, сіль, гірчицю. Вливаємо оцет та воду.

Крок 3: Візьмемо потужний блендер, ідеальною в даному випадку буде цільна металева насадка-товкач. Опускаємо її в стакан прямо на жовток і включаємо на повну потужність. Емульсія поступово почне густіти та заповнювати стакан.

Крок 4: Ретельно збивши вміст склянки, переливаємо майонез до банки і ставимо на зберігання у холодильник. Але пам'ятайте, що зберігається він лише три дні, тому куди краще його вжити відразу свіжим.

Дивіться також рецепт домашнього майонезу на відео. І приємного вам апетиту!

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати