Квашена капуста - дуже знаменита закуска. Її люблять не тільки в Україні і найближчому зарубіжжі, а й в Європі, Азії та Америці.
Цікаво, що квашена капуста багата вітамінами А, В, С, К і U. Тому вона благотворно впливає на імунну систему, перешкоджає передчасному старінню і регулює травлення. Кажуть, що квашена капуста з соняшниковою олією навіть здатна забезпечити профілактику виразки шлунка і дванадцятипалої кишки. Ну а щоб приготувати цю смакоту на зиму досить виконати кілька нескладних кроків. Тож почнемо.
Для приготування нам будуть потрібні прості інгредієнти: капуста білокачанна (1,6 кг), морква (100 г), сіль (2 ст. л.), цукор (1 ст. л.), вода (1 л.).
Крок 1: Воду потрібно довести до кипіння і дати їй охолонути.
Крок 2: Додати в воду сіль і цукор, перемішати все до повного розчинення.
Крок 3: Капусту і моркву потрібно помити і нашаткувати. Після чого змішати їх між собою.
Крок 4. Частину отриманої маси потрібно покласти в банку і гарненько утрамбувати. Потім додати ще частину, і продовжувати так до тих пір, поки банка не наповниться.
Крок 5. Залити все розсолом і закрити кришкою.
Крок 6: Банку варто поставити в миску, так як по мірі бродіння розсіл буде витікати.
Крок 7: Залишити все бродити на 3 дні. Після чого відкрити банку, проткнути капусту дерев'яною паличкою в кількох місцях і дати їй постояти ще 6 годин.
- Читайте також на The Lime покроковий рецепт малосольних огірків, який дозволить вам зробити їх пружними та хрусткими.
- Або ж перевірений часом рецепт торта з кабачків з помідорами та сиром. Смачне вітамінне блюдо не тільки прикрасить будь-який святковий стіл, а й стане відмінною заміною важким м'ясним приготуванням.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.