Лайм

Квашена капуста на зиму: простий покроковий рецепт улюбленої закуски

Цей рецепт досить простий, тому підійде кожному

Квашена капуста - дуже знаменита закуска. Її люблять не тільки в Україні і найближчому зарубіжжі, а й в Європі, Азії та Америці.

Цікаво, що квашена капуста багата вітамінами А, В, С, К і U. Тому вона благотворно впливає на імунну систему, перешкоджає передчасному старінню і регулює травлення. Кажуть, що квашена капуста з соняшниковою олією навіть здатна забезпечити профілактику виразки шлунка і дванадцятипалої кишки. Ну а щоб приготувати цю смакоту на зиму досить виконати кілька нескладних кроків. Тож почнемо.

Для приготування нам будуть потрібні прості інгредієнти: капуста білокачанна (1,6 кг), морква (100 г), сіль (2 ст. л.), цукор (1 ст. л.), вода (1 л.).

Крок 1: Воду потрібно довести до кипіння і дати їй охолонути.

Крок 2: Додати в воду сіль і цукор, перемішати все до повного розчинення.

Крок 3: Капусту і моркву потрібно помити і нашаткувати. Після чого змішати їх між собою.

Крок 4. Частину отриманої маси потрібно покласти в банку і гарненько утрамбувати. Потім додати ще частину, і продовжувати так до тих пір, поки банка не наповниться.

Крок 5. Залити все розсолом і закрити кришкою.

Крок 6: Банку варто поставити в миску, так як по мірі бродіння розсіл буде витікати.

Крок 7: Залишити все бродити на 3 дні. Після чого відкрити банку, проткнути капусту дерев'яною паличкою в кількох місцях і дати їй постояти ще 6 годин.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Що має бути у великодньому кошику, а що не можна брати у церкву на Великдень

Що можна, а що не можна святити в церкві на Великдень 2024 - що покласти у великодній кошик

Підтримують зміни та інновації: астрологи назвали найсучасніші знаки Зодіаку

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які люблять сучасні технології та зміни - у списку опинилися Водолії, Близнюки, Терези, Стрільці

Що має бути на святковому столі на Великдень, а що ставити не можна: список страв і напоїв

Які страви обов'язково мають бути на святковому столі на Великдень, а які страви та напої не варто на нього ставити і чому