Шоколадний кекс любить багато хто. Але як же приготувати його самостійно? Та ще й витративши мінімум часу і зусиль? Саме про це ми розповімо вам в цьому матеріалі.
Щоб зробити шоколадний кекс своїми руками потрібно зовсім не багато. Ця смакота робиться з досить простих продуктів, та й сам процес набагато простіший, ніж здається на перший погляд. Отже, приступимо.
Для приготування шоколадного кексу з яблуками і горіхами нам знадобляться такі інгредієнти: яйця курячі (4 шт.), цукор (200 г), масло вершкове (200 г), борошно (300 г), какао (2 ст. л.), розпушувач (1 пакетик), ваніль (1 пакетик), волоські горіхи (100 г), яблука (1 кг), коричневий цукор (2 ст. л.), рослинне масло (1 ст. л.), половина плитки шоколаду.
Крок 1: Яйця збити в мисці з цукром і ваніллю.
Крок 2: Додати розтоплене масло, акуратно всипати борошно, змішане з розпушувачем і какао.
Крок 3: Додати в суміш горіхи.
Крок 4: Деко застелити пергаментом, викласти на нього половину тіста.
Крок 5: Зверху на тісто покласти трохи більше половини порізаних яблук. Посипати коричневим цукром.
Крок 6: Накрити яблука тістом, на нього викласти залишок яблук.
Крок 7: Випікати 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Крок 8: Шоколад з маслом нагріти в мікрохвильовці, полити готовий кекс цією сумішшю.
- Читайте також на The Lime покроковий рецепт шарлотки з яблуками - класики в списку простих домашніх десертів.
- Не менш просто і швидко готується класичний торт Медовик.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.