Лайм

У Sony оголосили про вихід PlayStation 5 та розповіли про її нові фішки

Дизайн нової консолі поки залишається в секреті

Корпорація Sony готує до виходу ігрову консоль наступного покоління PlayStation 5. Її продажі почнуться до різдвяного сезону 2020 року. Дизайн приставки поки залишається в секреті, але деякі її фішки директор компанії Джим Райан в інтерв'ю Wired все ж розкрив.

Перше, що повинно порадувати шанувальників ігрової консолі, - SSD-диск замість звичного HDD. Дані нової PlayStation тепер будуть записуватися і зчитуватися швидше. Відповідно, швидше буде відбуватися і запуск ігр та приставки в цілому.

PlayStation 5 дозволить гнучко налаштовувати процес установки ігор: наприклад, гравці отримають можливість завантажити і встановити тільки мультиплеєрную версію, не займаючи місце компанією одного користувача. У новій консолі залишиться привід оптичних дисків, а самі ігри будуть продаватися на дисках об'ємом 100 гігабайт. Нова приставка також буде відтворювати 4K Blu-ray-диски.

Особливу увагу в компанії приділили новому контролеру. Імовірно, його назвуть Dualshock 5. Очікується, що зовні він мало відрізнятиметься від свого попередника, зате отримає нову систему вібрації. В контролери також мають намір додати "адаптивне натискання" кнопок R2 та L2. Розробники зможуть налаштовувати їх опір при натисканні, щоб, наприклад, можна було відчути натягування тятиви лука.

Зміниться і інтерфейс головного меню PlayStation 5. Сьогодні компанія планує зробити так, щоб гравці, навіть не запускаючи гру, знали, що в ній відбувається. Так, ігри, розраховані на велику кількість користувачів, будуть відображати в меню інформацію про матчі, змагання, а звичайні - показувати доступні місії та нагороди, які має шанс отримати гравець за їх виконання.

  • Національне аерокосмічне агентство США (NASA) опублікувало в мережі унікальний аудіозапис, на якому можна почути звуки вітру та підземних поштовхів на Марсі.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Що робити з блідою розсадою перцю та баклажанів: допоможе просте підживлення

Бліда розсада перцю та баклажанів - у чому причина, чим підгодувати, щоб вона стала зеленою та міцною - поради городникам

Онігірі – рисові трикутнички з начинкою: блогерка показала, як приготувати кулінарну новинку

Як у домашніх умовах зробити рисові трикутники з консервованим лососем під назвою онігірі, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї  

Коли закладати картоплю на пророщування і як це робити: корисні поради городникам

Для чого потрібно закладати картоплю на пророщування, коли це робити, а також у яких умовах та в якій тарі пророщувати бульби