Навряд чи хтось не знає, що таке знаменитий Празький торт. Цікаво, що його цілком реально зробити вдома своїми руками. І для цього зовсім не обов'язково бути професійним кондитером. Потрібно тільки слідувати крокам, які ми опишемо в цьому матеріалі.
Отже, для приготування торта нам знадобляться такі інгредієнти: цукор (150 г), борошно (115 г), масло вершкове (40 г), какао (25 г), яйця (6 шт.). Для просочення: вода (200 мл), цукор (100 г). Для крему: масло вершкове (200 г), згущене молоко (120 г), вода (20 мл), жовток, какао (10 г), ванільний цукор (2 ч. л.). Для глазурі: шоколад гіркий (100 г), масло вершкове (100 г), абрикосовий джем (50 г).
Крок 1: Змішати борошно і какао, просіяти цю суміш через сито.
Крок 2: Відокремити білки від жовтків, в окремому посуді збити жовтки з половиною цукру (75 г). Збивати потрібно близько 3-4 хвилин, поки суміш не стане світлою.
Крок 3: Білки охолодити і збити 5-7 хвилин до стійких піків. Поступово додавати цукор, що лишився. Коли весь цукор буде в мисці, збивати ще декілька хвилин до готовності. Як її визначити? Дуже просто - акуратно переверніть миску. Якщо суміш досить збита, вона буде густою і не буде стікати.
Крок 4: Акуратно поєднати жовтки і білки. Робити це потрібно великою ложкою або лопаткою, перекладаючи по одній ложці і акуратно перемішуючи.
Крок 5: Додати борошно з какао. Додавати потрібно також акуратно і постійно перемішуючи.
Крок 6: Коли тісто буде однорідним, потрібно додати розтоплене вершкове масло.
Крок 7: Форму для бісквіта змастити маслом і присипати борошном. Перекласти в неї тісто і відправити в духовку на 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Крок 8: Остудити бісквіт і розрізати його на коржі.
Крок 9: Змішати інгредієнти для просочення. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити кілька хвилин.
Крок 10: Дати просоченню повністю охолонути.
Крок 11: Робимо крем. Для цього потрібно змішати жовток з водою, потім поставити суміш на вогонь. Додати в неї згущене молоко і цукор, все акуратно перемішувати. Варимо до загустіння на повільному вогні, постійно помішуючи.
Крок 12: Масло розм'якшити і збивати міксером 5 хвилин. Акуратно змішати його з заварною основою. Знову збити, потім додати какао.
Крок 13: Полити коржі просоченням, змастити кремом і приступити до глазурі.
Крок 14: Змастити торт абрикосовим джемом і прибрати його в холодильник.
Крок 15: Шоколад і масло розтопити в каструлі, важливо не тримати суміш на вогні занадто довго, щоб не було грудок. Досить дочекатися повного розчинення шоколаду.
Крок 16: Дістати торт з холодильника і полити його шоколадною сумішшю. Дочекатися висихання і перекласти на красиву тарілку. За бажанням, верхівку можна прикрасити тертим шоколадом або цукровою пудрою.
- Також читайте на The Lime, як приготувати смачні і ароматні сирники всього за 30 хвилин.
- Раніше ми опублікували рецепт м'якого кексу на сметані. Цей рецепт досить простий, тому він підійде і тим, хто вміє готувати професійно, і новачкам кухонної майстерності.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.