Пиріг з куркою і грибами - одна з найпопулярніших страв англійської кухні. У Британії її прийнято подавати як на сніданок, так і в якості частування до чаю або кави. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як легко приготувати знаменитий пиріг своїми руками.
Вам знадобляться такі інгредієнти: листкове тісто (1 упаковка), вершкове масло (2 ст. л.), борошно (1 ст. л.), курячий бульйон (200 мл), жирні вершки (3 ст. л.), болгарський перець (1 шт.), печериці (10 шт.), відварене куряче філе (400 г), яйце (1 шт.).
Крок 1: Для початку потрібно зробити соус. Для цього слід змішати вершкове масло і борошно і поставити на невеликий вогонь на 3 хвилини. Потім додати бульйон і довести до кипіння, постійно помішуючи. Після закипання додати вершки і тушкувати на маленькому вогні під кришкою ще 5-7 хвилин.
Крок 2: Відварене куряче філе, болгарський перець і гриби потрібно нарізати на дрібні шматочки і обсмажити до золотистого відтінку.
Крок 3: Змішати обсмажені продукти з соусом і залишити начинку під кришкою на час роботи з тістом.
Крок 4: Листкове тісто розділити на 2 частини і кожну з них розкачати в шар товщиною приблизно 1 см. Робочу поверхню потрібно обов'язково попередньо присипати борошном.
Крок 5: Форму для випічки змастити маслом або застелити пергаментом. Зверху покласти перший шар тіста, акуратно розподілити його руками по формі.
Крок 6: Викласти начинку і розподілити її за допомогою лопатки або ложки.
Крок 7: Накрити начинку другим шаром тіста, змочити пальці у воді і акуратно защипнути краю майбутнього пирога. За допомогою вилки або зубочистки слід зробити отвори в верхівці пирога, щоб звідти міг виходити пар.
Крок 8: Відправити пиріг в духовку на 25-35 хвилин при температурі 200 градусів. Подавати частування до столу можна відразу.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачні казахські біляші з м'ясом .
- Читайте також про 3 оригінальних ідеї простого і корисного сніданку з яйцями і овочами.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.