Лайм

Готуємо вдома пісний пиріг з ягідною начинкою: простий рецепт і поради в Петрів піст

Простий рецепт на час посту

Петрів піст наступає рівно через сім днів після Трійці і є досить простим постом. У цей період немає занадто суворих правил харчування, але все одно діє ряд обмежень. Щоб вам було простіше визначитися з меню, ми підготували оригінальний рецепт пісного десерту.

Вам знадобляться такі продукти: борошно (1.5 склянки), цукор (2 ст. л.), рослинна олія (5 ст. л.), крижана вода (6 ст. л.), сода (на кінчику ножа), сіль (щіпка ). Начинка: заморожені ягоди (1 склянка), цукор (3 ст. л.), борошно (1 ст. л.).

Фото: koolinar.ru

Крок 1: Для початку потрібно змішати всі сухі інгредієнти.

Крок 2: Потім слід додати рослинну олію і перемішати.

Крок 3: Додати воду і замісити руками тісто.

Крок 4: Загорнути тісто в плівку і відправити в холодильник на 1 годину.

Крок 5: Розморозити ягоди і перетерти їх з цукром. Потім додати борошно і ретельно перемішати.

Крок 6: Форму для випічки змастити олією.

Крок 7: Розділити тісто на 2 частини, розкачати і одну частину укласти в форму, формуючи бортики.

Крок 8: Викласти начинку рівномірним шаром.

Крок 9: Покласти зверху другу частину тіста, защипнути краї і зробити отвір посередині для виходу пару.

Крок 10: Випікати пиріг в духовці 20-30 хвилин при температурі 180 градусів. Якщо ви хочете зробити пиріг більш рум'яним, можна змастити його міцним чаєм.

  • Арахісова паста не тільки дуже смачна закуска, але і надзвичайно корисна добавка для вашого раціону. Тому ми вирішили розповісти вам, як приготувати арахісову пасту своїми руками.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні