Влітку майже всі люблять поласувати стиглою шовковицею. Але не всі знають, що ця ягода може принести не тільки користь, але і шкоду. У цьому матеріалі ми розповімо вам, чому не варто їсти занадто багато шовковиці.
В шовковиці міститься безліч корисних речовин: вітаміни С і К, калій, фосфор, кальцій, залізо та інші елементи. Тому ця ягода може допомогти зміцнити імунітет, налагодити травлення і поліпшити загальний стан організму. Але тільки в тому випадку, якщо вживати її в їжу в помірних кількостях.
Шовковиця - сильний алерген. Тому людям, які схильні до алергій, слід ставитися до цієї ягоди дуже насторожено. У великих дозах вона може спровокувати шкірні висипання, почервоніння, свербіж, розлад шлунку, блювоту, набряк слизових та інші неприємні "спецефекти".
Також шовковицю не рекомендують їсти людям з цукровим діабетом. Навіть невелика кількість ягід може значно підвищити рівень цукру і спровокувати напад або погіршення самопочуття.
Якщо у вас є проблеми з тиском, шовковицею теж краще не зловживати. Ягода може викликати гіпертонію, особливо в поєднанні з різними препаратами для стабілізації тиску.
З усього вище сказаного можна зробити один простий висновок - все добре в міру, і шовковиця в тому числі. Їжте ягоди і фрукти, вживайте вітаміни, але не забувайте про здоров'я. І обов'язково прислухайтеся до порад лікарів.
- 3 міфи про користь меду, які давно пора забути.
- Арахісова паста не тільки дуже смачна закуска, але і надзвичайно корисна добавка для вашого раціону. Тому ми вирішили розповісти вам, як приготувати арахісову пасту своїми руками.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.