Лайм

Всі говорять про користь шовковиці: 3 факти, які переконають не захоплюватися ягодою

Користь і шкода шовковиці для організму

Влітку майже всі люблять поласувати стиглою шовковицею. Але не всі знають, що ця ягода може принести не тільки користь, але і шкоду. У цьому матеріалі ми розповімо вам, чому не варто їсти занадто багато шовковиці.

В шовковиці міститься безліч корисних речовин: вітаміни С і К, калій, фосфор, кальцій, залізо та інші елементи. Тому ця ягода може допомогти зміцнити імунітет, налагодити травлення і поліпшити загальний стан організму. Але тільки в тому випадку, якщо вживати її в їжу в помірних кількостях.

Фото: pixabay.com

Шовковиця - сильний алерген. Тому людям, які схильні до алергій, слід ставитися до цієї ягоди дуже насторожено. У великих дозах вона може спровокувати шкірні висипання, почервоніння, свербіж, розлад шлунку, блювоту, набряк слизових та інші неприємні "спецефекти".

Також шовковицю не рекомендують їсти людям з цукровим діабетом. Навіть невелика кількість ягід може значно підвищити рівень цукру і спровокувати напад або погіршення самопочуття.

Фото: pixabay.com

Якщо у вас є проблеми з тиском, шовковицею теж краще не зловживати. Ягода може викликати гіпертонію, особливо в поєднанні з різними препаратами для стабілізації тиску.

З усього вище сказаного можна зробити один простий висновок - все добре в міру, і шовковиця в тому числі. Їжте ягоди і фрукти, вживайте вітаміни, але не забувайте про здоров'я. І обов'язково прислухайтеся до порад лікарів.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Полуниця в шоколаді – улюблений десерт: як приготувати в домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати полуницю в білому або молочному шоколаді, щоб порадувати себе та своїх близьких оригінальним десертом

Що посіяти у травні і яке насіння краще використовувати: пам'ятка для городників

Які пряно-ароматичні культури можна посадити на городі в травні, а також яке насіння краще використовувати і як його правильно сіяти  

Чим підживити полуницю під час і після цвітіння: поради досвідчених дачників

Якими мінеральними та органічними добривами можна підгодувати полуницю під час цвітіння та після нього, а також як їх застосовувати